Annonce
Fattigdom

Opråb: Hvor kan de fattigste få billig mad?

Thomas Warburg er næstformand i Vesterbro Lokaludvalg og ønsker at samle de tilbud der er om gratis eller billig mad til fattige på Vesterbroi. Foto: René Mølskov
Fattigdommen findes og er ganske reel på Vesterbro, lyder det fra Thomas Warburg, næstformand i lokaludvalget, der ønsker at samle alle tilbud om billig mad, der findes på Vesterbro.

Et nyt projekt skal undersøge, hvor vesterbroerne kan få gratis eller meget billig mad. Næstformand i Vesterbro Lokaludvalg, Thomas Warburg vil have budskabet om billig mad til flere ud på Vesterbro.

Sidst på måneden kan valget stå mellem husleje og mad. Efter indførelse af kontanthjælpsloftet i 2016 er fattigdommen steget. Også på Vesterbro.

- Mens overskudskøbenhavn holder bygge- og boligfest i København kæmper flere vesterbroere med at få økonomien til at hænge sammen, lyder det i en mail fra Thomas Warburg.

Annonce

Han forsøger derfor i kraft af sin position i lokaludvalget at slå et slag for at samle de mange tilbud om billig mad, der findes.


Mens overskudskøbenhavn holder bygge- og boligfest i København kæmper flere vesterbroere med at få økonomien til at hænge sammen.

Thomas Warburg


- Lokaludvalget vil gerne vise vej til billig mad i bydelen. Vi ved, der er mange gode tilbud på væresteder og i forskellige netværk og foreninger. Men vi mangler en kortlægning af tilbuddene. Hvis flere fattige kan få billig mad, kan det have stor betydning for den enkelte. Både økonomisk og måske også socialt, siger han.

Det næste skridt bliver, at lokaludvalget holder koordineringsmøde med madaktører og foreninger, der har billig mad på menuen for at skabe overblik over de forskellige tilbud.

Når de har samlet de mange tilbud, vil de kommunikere det ud til økonomisk pressede vesterbroere.

- Det kan også være, vi sammen med bydelens grossister og detailhandel kan få has på nogle af de mange tons overskudsmad. Madspild er i forvejen idiotisk, men når vi oven i købet har nogle naboer, der ikke har råd til ordentlig mad virker det endnu mere dumt at smide ud, siger han.

Madaktører, foreninger og netværk, der tilbyder gratis eller billig mad er inviteret til møde med Lokaludvalget mandag 14. juni klokken 10-12 i Kontaktstedet, Valdemarsgade 21.

Ring eller skriv til lokaludvalget, hvis du kan bidrage til arbejdet og vil være med til mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce