Annonce
Første dag som borgmester

Overborgmester besøgte Nordvest på sin første dag: - Det handler om at sikre os en blandet by

Københavns nye overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (th), mødtes til eftermiddag med den sociale vicevært (grøn hue) for at høre nærmere om de skæve boliger til socialt udsatte, som bland andet er blevet opført i Nordvest. Foto: Sine Bindslev Caspersen
Sophie Hæstorp Andersen havde første dag med titlen som overborgmester i København, og brugte blandt andet dagen på at kigge nærmere på skæve boligbyggerier i Nordvest.

Årets første mandag er i gang, og det betyder første arbejdsdag for Københavns nye overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S).

En af Sophies mærkesager under valgkampen tilbage i november 2021 var blandt andet, at København skulle have flere almene boliger, som flere har råd til at bo i.

Derfor blev den første arbejdsdag brugt på at besøge en byggegrund på Østerbro og de 'skæve boligbyggerier' i Nordvest, som er er opført af boligforeningen 3B i samarbejde med Københavns Kommune.

Annonce

Den nye overborgmester blev vist rundt af to sociale viceværter og en borger, som fremviste sin skæve bolig.

- Noget af det som har været allervigtigst for mig under valgkampen, har været spørgsmålet omkring billigere boliger i vores by, og det gælder både ældre, familier og studerende men i høj grad også nogle af de allermest udsatte, hvor vi er bagud med at sikre boliger, som er til at betale. Derfor var det vigtigt for mig at besøge boligforeningen 3B, som har været med til at skabe de boliger, vi har her, fortæller Sophie Hæstorp Andersen.

Der skal gode boligaftaler til

For at få bo i en af de skæve boliger, skal beboeren have en særlig henvisning fra kommunen. Boligerne er beregnet til svært udsatte borgere, som ikke kan indgå i andre boligformer, og som har brug for ’sociale viceværter’, til at tilse og hjælpe borgerne.

Skæve boliger er findes blandt andet i Nordvest, Sydhavnen og Tårnby, og er blevet opført tæt på byen men med plads til at udfolde sig, som de har lyst.

Overborgmesteren var spørgende til boligforholdene samt hvordan Københavns Kommune kunne gøre en forske for netop disse borgere.

Ifølge udviklingschef hos 3B Boligforening, Mikkel Warming, er gode boligaftaler vigtige for at skabe denne type boliger.

- Huslejen er ligger på omring 3500, men det er svært at bygge boliger til de priser, så derfor er der behov for gode en boligaftaler. Og så er vi også nødt til at kigge på boliger til dem, som ikke har lige så store problemer, som personerne i de skæve boliger, men alligevel bor sammen med de mest belastede beboere.

Sophie Hæstorp Andersen har tidligere udtalt, at bureaukrati i kommunen, står i vejen for byggerier af flere almene boliger, men det er et problem, hun prøver at blive klogere på at løse ved at forhører sig med de boligselskaber, som har erfaring med at bygge særlige boliger.

- I det her tilfælde er der tale om et samarbejde mellem flere forvaltninger, hvor vi både skal have den sociale indsats til at gå hånd i hånd med at få bygget mere (…) Nørrebro og særligt Nordvest er jo i rivende udvikling, og her handler det om at sikre os en blandet by, hvor skæve boliger kan være en del af den, men også private boliger i Nordvest, hvor vi skal følge op på den fornyelse, der har været her i området, fortæller Sophie Hæstorp Andersen.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Løvkvist: Messerschmidt har droppet politikeren og er sprunget direkte til statsmandsrollen

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce