Annonce
Livsstil

På sporet af Prousts poesi

Jeanette Varberg er aktiv som debattør og har udgivet flere bøger om fortidens mennesker og begivenheder. Foto: Morten Pape
Prousts spørgeskema er en institution i det internationale kulturliv. Spørgeskemaer, der havde karakter af poesibøger, var en populær selskabsleg i Victoria-tiden, og 37 spørgsmål blev udødeliggjort, da den franske filosof og forfatter til blandt andet storværket ”På sporet af den tabte tid” besvarede det i 1880’erne. Spørgeskemaet er siden blevet et populært værktøj til at komme lidt tættere på berømtheder, og det bliver anbefalet på forfatterskoler til at opbygge romanfigurer. I Alderbedst følger vi i sporet på Proust og stiller spørgsmålene til mennesker med noget på hjerte. I denne udgave spørger vi forfatter, arkæolog og museumsinspektør på Nationalmuseet Jeanette Varberg, som er aktuel med sin første skønlitterære voksenbog, spændingsromanen ”Enkernes Land”. Jeanette Varberg har tidligere udgivet flere faglitterære bøger og artikler.
Annonce
Indland

Børsen i København skal renoveres for millioner: Ødelægges langsomt indefra

Annonce

Ingen grund til panik: Priserne på brænde og træpiller rasler ned

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

P-piller var ved at slå Karen ihjel: Kvinder vælger i stigende grad andre former for prævention

Læge hives i retten for flere sexovergreb på patienter: - Jeg skulle bare sige det til 'Hr. Doktor', hvis det blev ubehageligt.

Kirkegård er blevet en turistattraktion: Gæsterne er ellevilde med den kreative juleudsmykning

Annonce