Annonce
Transport

P-vagterne kan intet stille op: Folk parkerer som de vil i Valbyparken

Jakob Jørgensen kommer tit i Valbyparken med sin familie. Han er træt af det p-kaos, der kan opstå om sommeren. Kommunen kan endnu ikke gøre noget ved det. Foto: Jens Mouvielle
Valbyparken er en populær destination i godt vejr og høj sol, og interessen er ikke blevet mindre efter anlægget af stranden. Der er dog store udfordringer med, at folk parkerer som det passer dem, og kommunen kan, som det ser ud nu, ikke stille noget op.

På sommeren første varme dag med høj sol fik Jakob Jørgensen nok. For da han som så mange andre tog et smut i Valbyparken, kunne han konstatere, at der midt i områdets grønne park holdt biler parkeret på kryds og tværs. Hverken græs, kantsten eller rabatter kunne undslippe bilernes parkering.

Jakob Jørgensen har før været irriteret over, at de grønne områder blev brugt som parkeringsplads i Valbyparken, og med anlægget af stranden kan man roligt tænke, at folk i endnu højere grad end før søger til Valbyparken på de varme sommerdage. Derfor fik han nok.

- På de varme sommerdage har jeg kunnet konstatere, at der holder super mange biler her i Valbyparken. Det kan godt minde lidt om halvtæt trafik midt i vores grønne park, og det er bare rigtig ærgerligt. Jeg kan ikke forestille mig, det er idéen, at der skal være så mange biler her på de grønne områder, siger Jakob Jørgensen og fortsætter:

Annonce

- Jeg sætter meget pris på Valbyparken og kommer her ofte med min familie, men det her p-kaos irriterer mig lidt, for det er jo ikke sådan, vi skal bruge vores grønne parker her i København.

Jakob Jørgensen skrev derfor til Området for Parkering for at høre, om det virkelig kunne passe, at folk har lov til at parkere, som de vil. Svaret overraskede ham.

Ingen mulighed for sanktion

I Området for Parkerings svar til Jakob Jørgensen, som SydhavnenLIV har set, står der, at skiltningen i Valbyparken lige nu er mangelfuld, og at de derfor ikke kan sanktionere.

Området for Parkering hører under Teknik- og Miljøforvaltningen, og SydhavnenLIV kontaktede derfor den pågældende forvaltning for at høre, om det virkelig kunne passe.

Det har enhedschef i Område for Parkering, Jesper Borch, svaret på:

- Vi er opmærksomme på, at der er parkeringsudfordringer i Valbyparken. Vi forventer, at den rette skiltning er på plads inden for kort tid, og når den er klar, kan man se frem til at kunne hilse på vores p-vagter i området, når de er ude for at holde øje med, om parkeringer i Valbyparken foregår efter reglerne, lyder det fra Jesper Borch.


På de varme sommerdage har jeg kunnet konstatere, at der holder super mange biler her i Valbyparken. Det kan godt minde lidt om halvtæt trafik midt i vores grønne park, og det er bare rigtig ærgerligt.

Jakob Jørgensen


Det kommer bag på Jakob Jørgensen, der har boet i Sydhavnen i otte år, at man først nu ser på skiltningen.

- Jeg er kommet her længe, og det har altid været et problem, at folk parkerer, som de har lyst til. Jeg synes dog, det er blevet lidt værre, efter stranden er kommet til, fordi flere forståeligt søger herhen, siger Jakob Jørgensen og fortsætter:

- Men det er da godt, de kigger på det. Når man har taget en besluting om, at vores park ikke skal fyldes af biler, så er det jo smart, at man også håndhæver det.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

Annonce