Annonce
Byliv

Palles bil blev brudt ind i to gange på tre dage: Nu advarer han andre

Det er den røde Volvo til venstre, som blev begået indbrud i. Dem, der brød ind, har brugt professionelt værktøj, som ikke har efterladt mærker på bilen, fortæller Palle Hansen, som er så utryg ved situationen, at han har ønsket ikke at stå frem på et foto. Privatfoto
Palle Hansen ejer en veteranbil, der indtil for nyligt har holdt parkeret i parkeringskælderen under Frederiksberg Gymnasium. Men bilen er blevet brudt ind i to gange på tre dage, mens hans anden er blevet brugt som skraldespand. Nu advarer Palle Hansen andre, der har veteranbiler holdende i kælderen.

Det er en tydeligt rystet Palle Hansen, der ringer til FrederiksbergLIV en morgen, hvor han netop har været nede i parkeringsanlægget under Frederiksberg Gymnasium, hvor hans to biler holder parkeret.

Den ene bil, en veteranbil af mærket Volvo 544, var blevet brudt ind i, og alt var flået ud og smidt rundt omkring den. Antennen var knækket af, gummilisterne til vinduesviskerne hevet af, og to klapstole var taget ud af bagagerummet og tydeligvis brugt til at hænge ud i, mens der var blevet spist, drukket og røget. Affaldet lå og flød overalt, både oven på Palle Hansens anden bil og rundt omkring på jorden, og ud fra den kraftige stank af urin at dømme, havde nogle også valgt at lade vandet i parkeringskælderen.

Fokus på området

Og det er ikke første gang, at Palle Hansens lille, røde Volvo er blevet brudt ind i her i kælderen. Faktisk skete det samme for blot to dage siden, fortæller han.

- Efter det første indbrud valgte jeg netop at parkere den et sted, hvor jeg tænkte, at den ikke var så synlig, men det lader til, at der er nogle, der går bevidst efter den. Det er nok, fordi den er nem at bryde ind i.

Frederiksberg Kommune, som står for driften af parkeringsanlægget, oplyser, at de er bekendt med, at der er ophold i kælderen ”uden ærinde”, og at kælderen bliver brugt til ophold, især i vintermånederne.

- Desværre også at de tilsyneladende primært går efter vinteropmagasinerede biler, da vi havde en lignende hændelse sidste år. Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Parkering er derfor også jævnligt tilstede i parkeringskælderen og har fokus på området. Indsatsen har umiddelbart bevirket, at aktiviteterne i kældrene er aftaget, men vi har naturligvis fokus på området igen i år, skriver Frederiksberg Kommune, som oplyser, at en opgradering af overvågningssystemet i kælderen er igangsat, og at det forventes at være afsluttet med udgangen af uge 48.

Nu ryger min drøm om at have sådan en bil nok. Jeg ved ikke, om jeg tør at beholde den, når jeg ikke kan have den i fred. Så vil jeg ligge vågen om natten og bekymre mig for, hvad der er sket med den næste gang, jeg kommer ned til den.

Palle Hansen

Københavns Politi oplyser til FrederiksbergLIV, at de jævnligt fører tilsyn med parkeringsanlægget, og at de flere gange har truffet unge i kælderen.

- Hvis borgere oplever utryghedsskabende adfærd i parkeringskælderen eller andre steder i området, opfordrer vi dem til at kontakte os. Man kan blandt andet ringe til Din Betjent på Frederiksberg på tlf. 51 68 57 91. Oplever man hærværk eller anden kriminalitet, skal man anmelde det på politi.dk eller telefon 1-1-4, siger Michael Krogslund-Hansen, der er leder af Frederiksberg-Valby nærpoliti.

Annonce

Slut på en drøm

For Palle Hansen er dette nok enden på drømmen om at eje en Volvo 544. En bil, som han har et ret nostalgisk forhold til, eftersom han ejede samme model fra han var 17, til han var 33 år.

- Nu ryger min drøm om at have sådan en bil nok. Jeg ved ikke, om jeg tør at beholde den, når jeg ikke kan have den i fred. Så vil jeg ligge vågen om natten og bekymre mig for, hvad der er sket med den næste gang, jeg kommer ned til den. Og der holder mange veteranbiler her i kælderen, så jeg syntes, at jeg ville advare andre ejere om, hvad man kan risikere, så de er klar over det, siger han.


Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Fødselsdags-koncert

Hjalmer Larsen gav den gas på Frederiksberg Rådhus: Avisen fejrede fødselsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Øjenvidne

Mille gik forbi gerningsstedet fem minutter efter drabet: Det er meget bekymrende

Alarm 112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

Skuddrama

Skuddrama på Sorgenfrigade: Erhvervsdrivende skræmt fra vid og sans

Skuddrab

Hemmeligt møde førte til drabet i Sorgenfrigade: Sådan er bande-situationen lige nu

Mette Frederiksen beklager butiksbesøg uden mundbind

Rigshospitalet

Signe mangler fire kollegaer: Rigshospitalet aflyser hjerteoperationer på grund af mangel på sygeplejersker

Byfornyelse

Sebastian er frustreret: Rantzausgade har fået en fed fuck-finger i julegave

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

112

Hunde gik til angreb: Fem gymnasieelever på hospitalet

Annonce