Annonce
Byliv

Pauline fra Valby blev hyldet af Dronningen: Hun er en af Danmarks mest talentfulde frisører:

Pauline Kehlet til fejringen på Københavns Rådhus. Foto: Ricky John Molloy / Rie Neuchs
Pauline Kehlet blev tirsdag 28. september fejret af blandt andre H.M. Dronningen, fordi hun er en af landets mest talentfulde håndværkere.

Da 25-årige Pauline Kehlet fra Valby sidste år gjorde sin uddannelse som frisør færdig på NEXT Uddannelse København, var det med et særdeles godt resultat.

Skuemesteren, som censoren på erhvervsuddannelserne kaldes, var så imponeret, at det udløste Håndværkerforeningens bronzemedalje til den nyuddannede frisør. Det er den næsthøjeste karakter ved af-gangseksamen til svendeprøven og svarer til en karakter på mellem 11 og 11,5 på 12-skalaen.

Tirsdag den 28. september blev Pauline Kehlet derfor fejret på Københavns Rådhus, hvor selveste H.M. Dronningen var med til at hylde hende og andre talentfulde håndværkere. Som et ekstra skulderklap for en flot indsats fik Pauline ligeledes overrakt et rejselegat på 15.000 kr. af Jens Hjortskov på vegne af Direktør Ib Henriksens Fond.

Annonce

Kærlighed til håndværket

Ceremonien bød på medaljer, de famøse rådhuspandekager og gallastemning med kjoler og jakkesæt. Kendisser såsom Susanne Bier, Jussi Adler-Olsen og Bertel Haarder, der alle er tildelt titlen Æreshåndværker, var også mødt op for at hædre de unge mennesker.

- Det er surrealistisk at blive fejret foran Dronningen, men jeg er enormt glad og tilfreds med min præstation. Min familie og kæreste er også enormt stolte. Jeg har altid været interesseret i beauty-industrien, så jeg er lykkelig for, at jeg fulgte min mavefornemmelse og søgte ind på frisøruddannelsen, siger Pauline Kehlet og tilføjer:

- Jeg elsker den gode energi, der er i salonen, så jeg er havnet på den helt rette hylde

Annonce

Praktiske fag har enorm værdi

For Ole Heinager, Administrerende direktør hos NEXT Uddannelse København, er det vigtigt, at de erhvervsuddannede fejres, og vi som samfund understreger værdien af de praktiske fag.

- Der er et kæmpe behov for, at flere tager en håndværksfagliguddannelse. Derfor gør det mig også enormt glad og stolt, når en elev som Pauline er blandt Danmarks mest talentfulde i sit fag og måske kan inspirere andre til at overveje håndværksuddannelserne, siger han.

Det er surrealistisk at blive fejret foran Dronningen, men jeg er enormt glad og tilfreds med min præstation. Min familie og kæreste er også enormt stolte.

Pauline Kehlet

Traditionen med at uddele medaljer går helt tilbage til 1867, og dengang som nu, er målet at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Ud over medaljer blev der også uddelt legater fra virksomheder, laug og fonde til en værdi af 1,1 millioner kroner. De unge håndværkere, der får medalje og legater, er indstillet af de københavnske laug og har taget deres svendeprøve på hovedstadsområdets erhvervsskoler.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Julen nærmer sig, og Nørrebro Bryghus inviterer: Skillemadinkadu ikke med?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Offentlige midler

Nye beskyldninger: Borgmester brugte kommunens medarbejdere til at reklamere for sit parti

Knæk cancer

11-årige Isabella: "Vi har Vanløses største valnøddetræ, så selvfølgelig er det valnødder der skal knækkes"

LOTTERI

Lynetteholm: Borgere bliver udtrukket via Danmarks Statistik

ny statue?

Kunster bag kontroversielt forslag om statue med nøgen, gravid ved kirke: Jeg føler, tiden er moden

Gik helt galt

17-årig satte cykel til salg: Kort tid efter bankede politiet på hans dør

Byens Bedste LIV

Michelin-restaurant gentager kæmpe succes: Langer særlige sandwiches ud gennem kældervinduet

København

Cecilie havde tømmermænd: Efterlyste redningsmand på Facebook

skattestigninger?

Næsten hver anden borger på Frederiksberg: Skatten skal holdes i ro

Miljø

Længe ventet grønt initiativ: Nu er der strøm på Oslobåden

PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

hjemløshed

Hjemløse skal i egen bolig i stedet for på herberger: Socialdemokratiet i København hilser dagens udspil fra regeringen om hjemløshed velkommen

112

Parkeringsfrustrationer når nye højder: Ødelægger flere biler på Helsingborggade

Annonce