Annonce
GirlTalk

Pernille blev forældreløs som 19-årig: Nu hjælper hun andre unge i sorg

Pernille fra Østerbro bruger sine egne erfaringer med sorg til at rådgive unge piger gennem GirlTalk. Foto Fotograf: Peter Irgens
Hver femte unge kvinde har overvejet at tage sit eget liv, og endnu flere af landets gymnasieelever har skadet sig selv mindst én gang. Pernille fra Østerbro er en dem, der hjælper unge med at bearbejde deres sorg.

Alting er lyserødt, når du bevæger dig rundt i GirlTalks udstilling i Rødovre Centrum. Flotte billeder af de mange frivillige, som hver dag hjælper unge kvinder over telefonen med deres udfordringer.

Men livet har langtfra altid været lyserødt for Pernille Nielsen, der blev forældreløs som 19-årig.

Den inkarnerede østerbropige er i dag stolt af at være en del af GirlTalks udstilling for at sætte fokus på unges problemer, men endnu mere af det frivillige arbejde hun har udført siden 2016.

Annonce

- Jeg har selv haft mange af de oplevelser, som de ringer ind med, så jeg ved, hvad jeg skal spørge om, og det kan godt være en fordel, at man kan bruge sig selv i samtalen, fordi det ofte er et stort tabu, siger Pernille Nielsen.

For mange glansbilleder

Noget af det, der går igen blandt de 15- til 25-årige er, at de ikke føler sig gode nok og angste.


Jeg har selv haft mange af de oplevelser, som de ringer ind med, så jeg ved, hvad jeg skal spørge om, og det kan godt være en fordel, at man kan bruge sig selv i samtalen, fordi det ofte er et stort tabu

Pernille Nielsen, GirlTalk


- Der er for mange idealer vi kan se op til, som er glansbilleder, vi tror, vi skal stræbe efter. Det giver mange snakke om selvværd, og det gælder ikke kun Instragram, men også karakterræset i skolen. De unge skal hele tiden være på en bestemt måde og være gode nok, siger Pernille.

Hun tror på, at alle hårde emner, bliver nemmere at snakke om, jo flere gange, man gør det.

- Og derfor er det vigtigt at minde de unge piger om, at det er i orden at være ked af det, men også at være glad midt i tristhed, sorg og ensomhed. Man skal ikke partout bearbejde sine følelser på én bestemt måde, understreger hun.

Annonce

#duerværdifuld

Hun er enebarn og mistede sin mor, da hun var seks år.

- I en alder af 19 år gik min far bort, så jeg kender alt til sorg og ensomhed. Disse erfaringer bruger jeg i min rolle som frivillig rådgiver, fortæller Pernille.

- Det er ikke nemt at være teenager i dag og det bliver definitivt ikke nemmere. De sociale medier påvirker de unge piger og pludselig er der nye problematikker, de skal tage stilling til. Det kan være deling af nøgenbilleder eller andet, hvor de føler sig pressede, selvom de godt kan mærke, at situationen er grænseoverskridende, siger hun og fortsætter:

- Her lægger jeg altid vægt på, at man skal følge sin mavefornemmelse og holde fast i sine grænser, siger Pernille, der også har oplevet, at piger har henvendt sig, fordi de har været udsat for seksuelle krænkelser.

Og dét er en af grundene til, at hun stillede op som model for den nye kampagne '#duerværdifuld' til udstillingen i Rødovre Centrum.

- Jeg kan godt lide at udfordre mig selv, og hvis jeg kan hjælpe bare én pige mere, ved at stille op som model for en dag for GirlTalk, gør jeg det hellere end gerne, smiler Pernille.

Mere om GirlTalk

Under hele kampagneforløbet vil det være muligt at møde frivillige fra GirlTalk i Rødovre Centrum. Læs nærmere på www.roedovrecentrum.dk

GirlTalk har til formål at hjælpe og rådgive piger og kvinder i alderen 12-24 år blandt andet via chat- og SMS-rådgivning. Sammenlignet med 2020 har GirlTalk i de første otte måneder af 2021 oplevet en stigning på 16 procent i hvenvendelserne fra piger i aldersgruppen 10-13 år. Den tendens vækker opsigt!

For at øge kendskabet til GirlTalk lancerer organisationen i samarbejde med Rødovre Centrum kampagnen #duerværdifuld. Stifter, direktør og psykolog Anna Bjerre og 10 frivillige rådgivere fra GirlTalk bruges som modeller i to kataloger, der udsendes ifm kampagnen. Kampagnestart den 1. oktober 2021.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Kunstudstilling i Amager centret: `Way out of function`

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Det sker

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

El-løbehjul er farlige og ikke grøn transport

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

DEBAT

I vores by skal ingen føle sig tvunget til ørepropper

Annonce