Annonce
Hærværk

Politiet beder borgerne om hjælp: Naturskolen igen ramt af hærværk i julen

Igen har der været hærværk på Naturskolens udstyr på Tippen - denne gang gik det ud over et insekthotel. Med affald fra to containere som brændsel. Foto: Erik Schjønning
Der har været flere episoder af hærværk, og natten til 2. juledag blev et insekthotel og en masse affald smidt på bålet hos Naturskolen på Sydhavnstippen. Politiet hører gerne fra borgere, der har observeret noget.

I de seneste par måneder har der været gentagne tilfælde af hærværk og bålafbrænding ved Naturskolen på Sydhavnstippen, fortæller Erik Schjønning, der står for naturpleje på Tippen.

- Det er sket fire gange på nætter mellem fredage og lørdage, at der har været ildspåsættelser på bålpladsen udenfor, men hvor brændet har været sådan nogle ret solide sammenhørende borde og bænke, som er smidt hen på et stort bål, fortæller han.

Så Erik Schjønning havde i forvejen bange anelser i forhold til, hvad der ville ske juleaften, som jo faldt på en fredag.

Annonce

- Men der skete først noget natten til søndag 26., og der fandt jeg så insekthotellet næste dag, halvt afbrændt, og indholdet af to containere var også fyldt på bålet. Jeg tror, det er Sydhavnscompagniet, som har stået for at bygge insekthotellet. Det er ikke så meget værd i kroner og øre, men det angriber nogle symboler, når nogen ødelægger det. Vi bruger Naturskolen som et mødested, og hvis vi ikke tager os af det hærværk, så bliver vi trykket på vores sammenhængskraft, fortæller den 72-årige naturplejer.

Han tror, der er brugt brændbar væske for at tænde ild den frysende kolde aften eller nat.

Indbrud i sommer

I sommer var der indbrud i Naturskolens lille bygning, hvor udstoppede dyr, haveredskaber, plastsække til skraldestativer, le-blade og -skæfter med naturskolens navn på blev stjålet, og bygningens låse måtte skiftes ud.

Igen har der været hærværk på Naturskolens udstyr på Tippen. Foto: Erik Schjønning

Siden er der sket afbrænding af en stor del af det udendørs udstyr. Der findes ikke nogen form for overvågning på stedet.

- Ikke ud over, at det overgives i publikums varetægt. Der er en del trafik her, men ingen har sagt noget eller tilkendegivet, at de har set noget, siger Erik Schjønning. Han kontaktede Kgs. Enghave Lokaludvalg, der tog hånd om at få meldt hærværket til politiet.

Vi bruger Naturskolen som et mødested, og hvis vi ikke tager os af det hærværk, så bliver vi trykket på vores sammenhængskraft

Erik Schjønning, naturplejer, Sydhavnstippen

- Det er også lokaludvalget, der har bekostet nogle af de bænke, der er blevet brændt af. Man kommer nok til at tage stilling til, hvilke publikumsfaciliteter vi kan have, og hvordan vi kan forebygge og vise de bøller, at vi kerer os om området. Hvad søren skal vi gøre, skal vi til at bygge i beton? Jeg er ikke den udfarende kraft i at gøre noget, men lokalområdet må have fokus på det, så det bliver sværere for de der 'elementer' og så vi forklarer dem, at det der skal de ikke gøre, siger Erik Schjønning.

Københavns Politi bekræfter, at der er modtaget anmeldelse af hærværket:

- Vi er over juledagene blevet gjort opmærksom på, at der i området er set personer brænde forskellige effekter af. Vi fører derfor ekstra tilsyn med stedet, og er der borgere, der har kendskab til sagen, er de meget velkomne til at sende os et tip via politi.dk eller kontakte Din Betjent i Sydhavnen på tlf. 5140 0738, siger politikommissær Michael Krogslund-Hansen, der er leder af Frederiksberg og Valby nærpoliti.

Affald fra to containere er brugt som 'brændsel'. Foto: Erik Schjønning
Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Løvkvist: Messerschmidt har droppet politikeren og er sprunget direkte til statsmandsrollen

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce