Annonce
TRAFIK

Politiker om nye parkeringszoner: Man er godt og grundigt ved at smadre folks liv

Tre timers tidsbegrænsning vil smadre mange menneskers arbejdsliv, fordi de ikke kan stille f.eks. firmaets håndværkerbil foran egen bolig, mener den konsertative spidskandidat Jakob Næsager. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix.
De konservatives spidskandidat på Københavns Rådhus, Jakob Næsager, er mere end skeptisk over for de nye parkeringszoner i beboelsesområderne ved metrostationerne Amager Strand, Øresund og Femøren. Tre timers tidsbegrænsning vil ramme mange borgere, der har behov for at parkere firmabilen foran egen bolig, mener han.

I forbindelse med budgetaftalen på Københavns Rådhus vil parkeringszonerne blive udvidet til at omfatte områderne langs metrostationerne Øresund, Amager Strand og Femøren. Det er endnu uafklaret, hvornår de nye parkeringsrestriktioner vil træde i kraft, da aftalen først skal godkendes i kommunens teknik- og miljøudvalg. Men aftalen er, at der indføres tre timers tidsbegrænsning samt mulighed for beboerlicens og gæsteparkering.

Jakob Næsager, de Konservatives spidskandidat på Københavns Rådhus, kalder aftalen for en skandale.

- Nu vil man indføre tre timers begrænsning i villakvarterer, hvor mange beboere med job inden for håndværker- eller sælgerbranchen har brug for at lade firmabilen stå til næste morgen, men firmabiler kan ikke få udstedt en beboerlicens, så nu vil man smadre deres mulighed for at få hverdagen til at hænge sammen, siger Jakob Næsager.

Annonce

- Det rammer jo helt skævt, for det kan for eksempel også være, at familien har brug for mormor til at passe et sygt barn over syv-otte timer, men bliver presset af en tidsbegrænsning på tre timer.

Jakob Næsager fortæller, at de Konservative havde stillet forslag om en seks timers tidsbegrænsning samt fri parkering om natten, men det blev fejet af bordet.

- Så kunne folk køre hjem fra arbejde og parkere firmabilen foran egen bopæl uden at skulle tænke på at flytte den igen, forklarer han.

- Desværre har flertallet et ønske om at rulle de samme regler ned over hovederne på amagerkanerne som der er indført i Vanløse og Valby. Og der er tilsyneladende ikke villighed til at gøre det forskelligt. Det er også et stort problem, at man ikke engang vil afvente en høring blandt grundejerne. Man er kort sagt ved at smadre København, siger Jakob Næsager, der appellerer til flertallet om at komme til fornuft.

Han understreger, at de Konservative er enig i målet om at få charterturisterne væk fra villaområderne, fordi de i dag kan holde gratis og dermed optager parkeringspladser for beboerne.

SF ville have fire timer

SF, der er en del af aftalen om parkeringszonerne, er tilfreds med udvidelsen for at komme udefrakommende langtidsparkering til livs.

- Tidsbegrænsningen er lagt op til at være tre timer i dagtimerne på hverdage, så der ikke er restriktioner om natten og i weekenden. Ved at oprette tidsbegrænset zone langs metroen sikrer vi, at vejparkeringen i stedet er til rådighed for beboere og deres gæster samt folk med et kortere ærinde, oplyser SFs gruppeformand Klaus Mygind.

SF havde gerne set, at parkering blev fire timer ved Amager Strandpark - ikke for imødekomme beboere, men badegæsters behov.

Nu vil man indføre tre timers begrænsning i villakvarterer, hvor mange beboere med job inden for håndværker- eller sælgerbranchen har brug for at lade firmabilen stå til næste morgen, men firmabiler kan ikke få udstedt en beboerlicens, så nu vil man smadre deres mulighed for at få hverdagen til at hænge sammen.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Julen nærmer sig, og Nørrebro Bryghus inviterer: Skillemadinkadu ikke med?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Offentlige midler

Nye beskyldninger: Borgmester brugte kommunens medarbejdere til at reklamere for sit parti

LOTTERI

Lynetteholm: Borgere bliver udtrukket via Danmarks Statistik

ny statue?

Kunster bag kontroversielt forslag om statue med nøgen, gravid ved kirke: Jeg føler, tiden er moden

Gik helt galt

17-årig satte cykel til salg: Kort tid efter bankede politiet på hans dør

Byens Bedste LIV

Michelin-restaurant gentager kæmpe succes: Langer særlige sandwiches ud gennem kældervinduet

København

Cecilie havde tømmermænd: Efterlyste redningsmand på Facebook

Miljø

Længe ventet grønt initiativ: Nu er der strøm på Oslobåden

skattestigninger?

Næsten hver anden borger på Frederiksberg: Skatten skal holdes i ro

PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

hjemløshed

Hjemløse skal i egen bolig i stedet for på herberger: Socialdemokratiet i København hilser dagens udspil fra regeringen om hjemløshed velkommen

112

Parkeringsfrustrationer når nye højder: Ødelægger flere biler på Helsingborggade

Alarm 112

Person er blevet stukket med kniv til fest

Annonce