Annonce
Samfund

Politiker raser over kønsopdelte svømmehold: - Piger med indvandre-baggrund udelukkes fra det danske samfund

Kønsopdelte svømmeundervisning for børnehold vækker harme hos socialdemokraten Lars Aslam Rasmussen. Arkivfoto: Ritzau/Scanpix/Morten Dueholm
Svømmehal på Nørrebro har kønsopdelt børnehold. Hovedstadens Svømmeklub er klar over, at mange har holdninger til netop det - men der er en god grund.

I Hillerødgade Svømmehal er der kønsopdelte børnehold. Det betyder også at på pigeholdene med piger, der må barnets far ikke være til stede, men kun mødrene.

Det har fået Lars Aslan Rasmussen fra Socialdemokratiet til tasterne med overskriften TALIBANMARK I SVØMMEHALLEN. Folketingspolitikeren skriver på Facebook:

Men ved I hvem ofrene bliver hver gang I giver efter for fundamentalisterne? Det bliver de mange piger med flygtninge og indvandre-baggrund, der gerne vil være en del af det danske samfund.

Lars Aslan Rasmussen (S)

- I dag var jeg på besøg i den svømmehal, hvor jeg som barn på Nørrebro fik lært at svømme. Det blev en meget kort gensynsglæde, da jeg til min store rædsel opdagede, at også der er der nu kønsopdelt undervisning for børn, og også for deres forældre, skriver Lars Aslan Rasmussen(S).

Annonce

Han fortsætter:

- Men ved I hvem ofrene bliver hver gang I giver efter for fundamentalisterne? Det bliver de mange piger med flygtninge og indvandre-baggrund, der gerne vil være en del af det danske samfund. Går de på et blandet svømmehold for drenge og piger, vil de mere ekstreme kræfter straks udøve social kontrol på dem, og spørge hvorfor de ikke deltager på de kønsopdelte hold i stedet.

Lars Aslan Rasmussen tog kontakt til en af de ansatte i svømmehallen, der kunne fortælle ham, at det handler om, at ellers er der mange piger med rødder i Mellemøsten, der ikke må svømme hvis holdene ikke er kønsopdelte.

Det giver han ikke meget for, og skriver Bullshit! på Facebook.

- Måske skulle vi bare holde fast i, at drenge og piger sagtens kan undervises sammen og at dem der har et problem med det, måske skulle opsøge en læge, i stedet for at belaste os andre med deres middelalderlige livssyn, skriver Lars Aslan Rasmussen.

Svømning er for alle

Vi har taget fat i Hovedstadens Svømmeklub, der har ansvaret for Hillerødgade Svømmeklub.

-Vi har 700 svømmehold fordelt over vores 14 svømmehaller. 10 til 15 af holdene er så opdelt efter køn, siger Lars Sørensen, der er klubdirektør hos Hovedstadens Svømmeklub.

Han understreger, at deres vigtigste formål er, at få flest mulige til at svømme.

- Svømning er for alle. Vi har 100 procent fokus på, at nå ud til flest mulige. Vi anerkender, at København er en mangfoldig by. Vi har tilbud om kønsopdelte svømmehold i Hillerødgade Svømmehal, fordi vi på den måde får flest mulige til at svømme og blive en del af forenings-fællesskabet, siger Lars Sørensen.

Borgmesteren bakker op

Kultur- og fritidsborgmesteren melder sig også ind i debatten.

- For mig er det afgørende, at vi får børn og unge – uanset alder eller baggrund – med i foreningslivets sunde og aktive fællesskaber. Kønsopdelt svømmeundervisning er ikke et mål i sig selv, men kan være et middel. Derfor bakker jeg op om Hovedstadens Svømmeklubs arbejde med at få flere børn og unge ud i svømmehallerne. Hvis de oplever børn og unge til den opdelte undervisning, som ellers ikke ville være blevet en del af foreningslivet, er det positivt. I mine øjne handler integration også om at række ud og møde mennesker, hvor de er, frem for at møde dem med en alt eller intet-mentalitet, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).


Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Kunstudstilling i Amager centret: `Way out of function`

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Det sker

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

El-løbehjul er farlige og ikke grøn transport

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

DEBAT

I vores by skal ingen føle sig tvunget til ørepropper

Annonce