Annonce
Østerbro

Politikere enige: Kommunen skal gå videre med Egernskoven

Borgere har sat foderautomater og faunastier op til egern og fugle i Egernskoven i Fælledparken. Foto: Thomas Frederiksen

Det borgerskabte initiativ Egernskoven mellem træerne tæt på søen i Fælledparken skal have en ny chance. Det er politikerne i teknik- og miljøudvalget enige om. De har i enstemmighed vedtaget et radikalt forslag om, at der skal udarbejdes et forslag til politisk behandling om, hvordan man kan bevare tre naturoaser i Fælledparken.

Egernskoven blev skabt af borgere i fjor uden kommunal godkendelse, og der blev blandt andet sat foderautomater til fugle og egern op i træerne og skabt baner med store grene til egern, en slags mini-dyrepark hvor mennesker kom tættere på naturen og dyrelivet. Efter en borgers klage over initiativet, blev Egernskoven bremset, men efter en officiel ansøgning, besluttede embedsmændene at tildele projektet cirka en tredjedel af pladsen.

Det vakte modstand blandt borgerne bag Egernskoven, blandt andet den uofficielle talsmand Tom Lisborg, som mente, at det var for lidt, og sagen blev taget op politisk, hvor embedsmændene nu skal se på sagen igen.

Annonce

Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, og Enhedslisten afgav følgende protokolbemærkning til beslutningen i teknik- og miljøudvalget:

- Vi tager ikke stilling til, om foderhuse m.v. skal blive eller ej, da vi stemmer for medlemsforslaget, således at forvaltningen kan vende tilbage med en indstilling, der vil redegøre for sagens forløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce