Annonce
Samfund

Politikere: Måske skal der strammes op på retningslinjerne for partshøring

- Pludselig blev skiltene ændret uden, at vi havde hørt noget. Og da vi spurgte i maj, fik vi at vide, at det var blevet ændret, fordi rennovationsfirmaet ikke kunne nå det, også kom de vist pludselig i tanke om, at vi egentlig også skulle partshøres, fortæller formanden for andelsforeningen Stillebusk. Foto: Chili Djurhuus
Efter at Københavns Kommune for anden gang vælger ikke at partshøre borgere på Stillebusk, går politikerene nu ind i sagen for at undersøge om retningslinjerne for partshøring skal strammes op.

- Og så det gør altså noget ved min retssikkerhedsfølelse, fordi det virker som om, at de ikke har styr på det, udtalte formanden for andelsforeningen, Stillebusk, Nikolaj Thomsen forleden til VanløseLIV efter at Københavns Kommune (igen, red) først vælger at partshøre andelsforeningen efter, at den (forvaltningen, red) har taget en beslutning om at skærpe parkeringsrestriktioner fra 11:00 - 13:00 til 8:00 til 14:00, red)  på deres vej, uden at informere eller spørge dem først. .

Formanden fortsætter.
- Pludselig blev skiltene ændret uden at vi havde hørt noget. Og da vi spurgte i maj, fik vi at vide, at det var blevet ændret, fordi rennovationsfirmaet ikke kunne nå det, også kom de vist pludselig i tanke om, at vi egentlig også skulle partshøres.

Og formanden oplever, at Stillebusk er blevet en del af en skrivebordsøvelse.

Annonce

- Jeg tænker, at det er som om, at de (kommunen, red) ikke har styr på deres regelsæt, og at de handler lidt i blinde, og det derved bliver en skrivebordsøvelse. Du ved lidt molboagtigt, hvor de glemmer at partshøre, svarer formanden. Han holder en kort pause og fortsætter.

- Og så det gør altså noget ved min retssikkerhedsfølelse, fordi det virker som om, at de ikke har styr på det.

Helt uacceptabelt

- Hvis vi ikke havde klaget første og anden gang, så var vi jo ikke blevet partshørt, og nu kan man sige hvilke rettigheder har vi nu, hvor affaldssorteringssystemet allerede er etableret, og de har ændret parkeringsrestriktionerne? Står det overhovedet til at ændre. Det føles som om at kommunen tænker: 'nu trækker den så længe vi kan, og ser om den går, og det er ikke en rar følelse at sidde med som borger.


Det lyder som om tiden igen er moden til, at vi udvalg og forvaltningen imellem tager temperaturen på, hvordan det går med borgerinddragelsen for at sikre, at forvaltningen afholder partshøringer som aftalt.

Mette Annelie Rasmussen (RV), medlem af teknik- og miljøudvalget


Og efter at have hørt og læst om sagen og Nikolajs bekymringer ønsker flere politikere nu at gå ind i sagen.

Medlem af Borgerrepræsentationen for Radikale Venstre, Mette Annelie Rasmussen (RV) udtaler til VanløseLIV.

- Det er virkelig bekymrende, når københavnerne ikke føler sig hørt, specielt fordi vi de seneste år har haft fokus på det og også haft sat et arbejde i gang i forhold til, hvordan vi få flere københavnere involveret i byen udvikling.

Hvad vil I så gøre?

- Det lyder som om tiden igen er moden til, at vi udvalg og forvaltningen imellem tager temperaturen på, hvordan det går med borgerinddragelsen for at sikre, at forvaltningen afholder partshøringer som aftalt. Og hvis der brug for at stramme op på retningslinjerne, så må vi gøre det, på et af de første møder efter sommerferien.

Og så medlem af udvalget, Finn Rudaizkys (DF) mener der bør strammes op.

- Det er helt uacceptabelt. Vi må overveje en bedre opdeling. Det her er uholdbart. Jeg synes, at borgmesteren (Ninna Hedeager Olsen (EL) red), skylder os andre politikere i udvalget en forklaring - også i denne sag. Min og DF’s tålmodighed er brugt op. Det er helt utilfredsstillende for de mange borgere, som gang på gang behandles urimeligt, udtaler Finn Rudaizkys (DF).

VanløseLIV har tidligere forsøgt at få et svar fra Ninna Hedeager Olsen på, hvad hun og forvaltningen fremover vil gøre for at undgå en praksis om, at den (forvaltningen, red) først partshører, når man klager.

På grund af ferie kunne Ninna Hedeager Olsen ikke udtale sig.

Områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Henriette Hall-Andersen, svarede i en mail.

- Teknik- og Miljøforvaltningen erkender, at andelsforeningen Stillebusk med fordel kunne være partshørt inden ændringerne i parkeringsforbuddet på Buskager. Derfor har forvaltningen valgt at partshøre andelsforeningen nu. Når vi modtager høringssvarene, vil vi herfra foretage en vurdering om, hvorvidt tidsrummet skal justeres.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Byliv

19-årige Stefanos 'fader' fyrene på Finsensvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

København vil afhjælpe mangel på hænder med ledige svenskere

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Nyhed

Nyt medie på Frederiksberg ser dagens lys

Annonce