Annonce
Det sker

Politikerne har talt: Tre år mere med historisk motorløb i Københavns gader

De næste tre år kan du se frem til Copenhagen Historic Grand Prix’s i Københavns gader.Foto: Copenhagen Historic Grand Prix
De næste tre år kan du se frem til Copenhagen Historic Grand Prix i Københavns gader, da Københavns Kommune har givet et treårigt tilsagn til at arrangørerne kan afholde løbet.

- Jeg kan i hvert fald på ingen måde forestille mig et parti i København støtte en forhistorisk begivenhed, som et motorløb, der fylder, støjer og sviner i vores allesammens by, det var ordene fra Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, inden politikerne på et møde i Teknik-og Miljøforvaltningen mødet mandag 31. maj skulle stemme om et treårigt tilsagn til afholdelse af Copenhagen Historic Grand Prix i perioden 2022 til 2024.

Dog så var det kun Enhedslisten, SF og Alternativet det stemte imod, så ansøgningen blev godkendt, dog med det forbehold, at forvaltningen hvert år skal give konkret arrangementstilladelse på baggrund af det enkelte års ansøgning sammenholdt med evalueringer af tidligere års afholdelser.

Og arrangørerne er glade.

Annonce

- Som det første danske CO2-neutrale racerløb ønsker CHGP at sætte retningen og inspirere til miljøvenlige initiativer. Derfor lanceres, som noget nyt i 2021, et Green City-område på Bellahøj Park, hvor temaet er alle former for miljøvenlig mobilitet, skriver de i en pressemeddelelse.

Hensyn til naboer

Arrangementet afholdes, som altid, første weekend i august og ligger således inden for skolernes sommerferie, for at skabe færrest mulige gener i hverdagstrafikken. I lighed med tidligere etableres omkørselsmuligheder til erstatning for Frederikssundsvejstunnellen. Copenhagen Historic Grand Prix søgte også om godkendelse til opsætning og nedtagning af banen 11 dage før løbets start og 5 dage efter løbet.

Teknik- og Miljøforvaltningen har i 2016 – 2019 foretaget støj- og forureningsmålinger, hvilket ikke har givet anledning til bemærkninger i og med, at de målte niveauer har vist sig mindre forurenende i løbsweekenden end på en almindelig weekend.


Race for Riget har eksisteret siden 2010, og indsamlede i 2019 670.000 kr.

Copenhagen Historic Grand Prix


- I 2018 og 2019 implementerede vi (arrangørerne af Copenhagen Historic Grand Prix, red), efter dialog med kommunen, støjmåtter ved Hvidkildevej, hvilket gav en målbar positiv effekt. Støjmåtterne opsættes derfor også fremover. De deltagende biler er desuden støjmæssigt begrænset i henhold til Dansk Automobil Sports Unions regler.

Annonce

Donerer til Rigshospitalet

Race for Riget er et element i Copenhagen Historic Grand Prix og en mulighed for publikum til at komme helt tæt på de dygtige racerkørere og deres køretøjer. Der afsættes en time både lørdag og søndag, hvor tilskuere kan købe sig til en eftertragtet køretur. Alle indkørte midler doneres ubeskåret til Børne- og UngeProgrammet på Rigshospitalet. Race for Riget har eksisteret siden 2010, og indsamlede i 2019 670.000 kr.

Når løbet d. 6. -8. august løber af stablen på Bellahøj Park 2021, er det 20. gang at Copenhagen Historic Grand Prix bliver afholdt i Københavns gader.

Enhedslisten, SF og Alternativet stemte imod det treårige tilsagn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce