Annonce
Spisetid

Populært spisested åbner på helt unikt Vesterbro-hjørne

Nicolai Suwinai Nielsen og Frederik Darger Johansen åbner deres 11 spisested i København. 29. april åbnede OliOli på Sønder Boulevard. Foto: René Mølskov
To unge drenge drømte om at spise sushi hver dag. Men det var alt for dyrt. Så introducerede de danskerne for Poké Bowls og efter bare fem år åbner de nu den 11. OliOli i København. På en placering, de har drømt om helt fra begyndelsen.

Fredag åbnede det spisested, som Nicolai Suwinai Nielsen og Frederik Darger Johansen selv savnede, da de i start-tyverne gik rundt og drømte om et dagligt sushi-indtag.

Her midt på Sønder Boulevard får forårsvarmen det grønne græs til at dufte mildt og fugtigt, og latteren deles gavmildt i skyggerne fra de lyserødt blomstrende kirsebærtræer. Det er det magiske græshjørne i smørhullet mellem Kihoskh, Osteria, Rbabarrab, Volatil og Itzi Pitzi Pizza. Der bliver drukket vin, spist pizzaer og spillet musik. Der bliver lavet finter i basketburet, og så bliver der drømt store drømme.

Drømmen om hverdags-sushi

Et par af drømmerne er Nicolai Suwinai Nielsen og Frederik Darger Johansen. For fem år siden var de bare 21 og 22 år. Men havde ambitionerne været en hund i H.C. Andersens eventyr Fyrtøjet, ville den have haft øjne så store som Rundetårn.

- Vi elsker sushi og gik rundt og snakkede om, at hvis vi kunne spise det hver dag, ville det bare være lykken, fortæller Frederik Darger Johansen.

Men sushi er dyrt, og unge mænd har stor appetit. Hurtigt drejede samtalen sig over på poké bowls, som ikke rigtig fandtes i Danmark.

De to unge ejere af OliOli har hele tiden drømt om at åbne på Vesterbro. Men der skulle gå fem år før det rigtige lokale blev deres. Nu har de åbnet på Sønder Boulevard. Foto: René Mølskov

- Kort efter lavede vi en forretningsplan, menukort, og fandt finansiering, blandt andet måtte vi låne af familie. Så brugte vi de næste seks måneder på at gøre klar og finde det rigtige lokale.

Alt i alt løb forberedelserne op i 13 måneders hårdt arbejde, før den første OliOli slog dørene op for et kæmpe publikum på Gl. Kongevej på Frederiksberg.

- Vi var jo meget unge. Vi skrev i forretningsplanen, at vores mål er at have 200 butikker world wide. Vi skrev også fem steder ned, hvor vi inden for de første to år ville åbne mindst fire af dem. Af de fem, der var Lyngby, Hellerup, Indre By, Vesterbro og Frederiksberg nåede vi de fire som planlagt. Men Vesterbro er vi først nået til nu, siger han.

Annonce

Derfor er det et magisk hjørne

I mellemtiden har de åbnet i alt ti andre spisesteder. For selv om Vesterbro var helt i top over steder, de gerne ville åbne, så ville de kun åbne det helt rigtige sted. Og næppe bliver det mere hipt og afslappet end netop hjørnet Dybbølsgade og Sønder Boulevard, hvor Boulevarden er bred og grøn og de gode smagsoplevelser står i kø.

Placeringen på Sønder Boulevard har været afgørende og de de to unge iværksættere, der nu har 11 spisesteder har på ingen måde været bange for at ligge sig op af steder, der minder om deres eget koncept. Tværtimod.

Nicolai Suwinai Nielsen og Frederik Darger Johansen åbner deres 11 spisested i København. 29. april åbnede OliOli på Sønder Boulevard. Foto: René Mølskov

- På Sønder Boulevard er stedet her virkelig et samlingspunkt. Mange tænker, at de ikke vil ligge for tæt på konkurrerende brands, men vi vil gerne ligge op ad brands, der tiltrækker de samme målgrupper som os. Det giver co-branding og styrker samlingspunktet og intensiverer hele områdets profil, siger Frederik Darger Johansen og nævner i flæng navne som Kihoskh, Dumpo, Osteria, Itzi Pitzi Pizza, Volatil og Rbabarrab.

Annonce

OliOli er hawaiansk glæde

Nicolai Suwinai Nielsen og Frederik Darger Johansen har rødder i Thailand og Sydkorea og har ladet deres asiatiske baggrund give en del inspiration til deres menukort. Derudover er det ret skandinavisk, men oprindeligt er de farverige poke bowls en hawaiansk ret.

- OliOli betyder glæde på hawaiiansk, og det er alt det, vi gerne vil have det til at udstråle. Det er glæden mellem mennesker og glæden ved mad. De farverige poke bowls, der stammer fra hawai, har vi taget vores helt eget take på, siger Frederik og uddyber:

- Ser man på os i international sammenhæng, er vi lidt anderledes end det, man finder i resten af verden. Vi har et ret skandinavisk udtryk med mange grøntsager. Mange vil måske endda kalde det salater, men det er faktisk poke bowls. Ja og så har vi hentet meget inspiration fra vores asisatiske rødder.

Hvor Sønder Boulevard krydser Dybbølsgade ligger både Kihoskh, Dumpo, Osteria, Itzi Pitzi Pizza, Volatil og Rbabarrab. Alle sammen steder, som ejerne af OliOli mener er med til at styrke området som et samlingspunkt og giver en positiv co-branding. Foto: René Mølskov

Alle poke bowls er iøjenfaldende farverige som boulevarden en forårsdag, og de består af en lang variation af forskellige slags kød som laks, tun eller kylling, ris og masser af grøntsager. Der er selvfølgelig også veganske og vegetariske varianter. Se mere på: www.oliolipoke.dk.


Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Brandvæsnet kæmpede mod brand på Tranevej

København

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

Alarm 112

28-årig anholdt og sigtet for drabsforsøg i København

112

Fire millioner kroner muret inde i kældervæg på Frederiksberg: Tre mænd dømt for omfattende kokainhandel

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

lommetyveri

Drenge på tyvetogt: Snød mor til to - og forsøgte at stjæle fra 92-årig

112

Efter vold på Amager-hotel: 28-årig er nu død

Ungeliv

- Til sidst blev vi truet med voldtægt og kniv: Teenagepige fortæller om det utrygge natteliv

UNDERVERDEN

Dar Salim flytter ind i hårdkogt miljø med udsigt fra skrantende højhus

Tre grunde til at Erdogan spærrer vejen til Nato for Sverige og Finland

Lagt i håndjern

Venner ville bare spille fodbold: Men så stormede civilbetjente ud af bilerne og smed dem i håndjern

København

Demokrati eller Distortion: Københavns Kommune aflyser Distortion på Rådhuspladsen og flytter folkefesten væk fra valgsted

Alarm 112

Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel ved Dybbølsbro Station

Annonce