Fredag åbnede det spisested, som Nicolai Suwinai Nielsen og Frederik Darger Johansen selv savnede, da de i start-tyverne gik rundt og drømte om et dagligt sushi-indtag.
Her midt på Sønder Boulevard får forårsvarmen det grønne græs til at dufte mildt og fugtigt, og latteren deles gavmildt i skyggerne fra de lyserødt blomstrende kirsebærtræer. Det er det magiske græshjørne i smørhullet mellem Kihoskh, Osteria, Rbabarrab, Volatil og Itzi Pitzi Pizza. Der bliver drukket vin, spist pizzaer og spillet musik. Der bliver lavet finter i basketburet, og så bliver der drømt store drømme.
Drømmen om hverdags-sushi
Et par af drømmerne er Nicolai Suwinai Nielsen og Frederik Darger Johansen. For fem år siden var de bare 21 og 22 år. Men havde ambitionerne været en hund i H.C. Andersens eventyr Fyrtøjet, ville den have haft øjne så store som Rundetårn.
- Vi elsker sushi og gik rundt og snakkede om, at hvis vi kunne spise det hver dag, ville det bare være lykken, fortæller Frederik Darger Johansen.
Men sushi er dyrt, og unge mænd har stor appetit. Hurtigt drejede samtalen sig over på poké bowls, som ikke rigtig fandtes i Danmark.
- Kort efter lavede vi en forretningsplan, menukort, og fandt finansiering, blandt andet måtte vi låne af familie. Så brugte vi de næste seks måneder på at gøre klar og finde det rigtige lokale.
Alt i alt løb forberedelserne op i 13 måneders hårdt arbejde, før den første OliOli slog dørene op for et kæmpe publikum på Gl. Kongevej på Frederiksberg.
- Vi var jo meget unge. Vi skrev i forretningsplanen, at vores mål er at have 200 butikker world wide. Vi skrev også fem steder ned, hvor vi inden for de første to år ville åbne mindst fire af dem. Af de fem, der var Lyngby, Hellerup, Indre By, Vesterbro og Frederiksberg nåede vi de fire som planlagt. Men Vesterbro er vi først nået til nu, siger han.
Derfor er det et magisk hjørne
I mellemtiden har de åbnet i alt ti andre spisesteder. For selv om Vesterbro var helt i top over steder, de gerne ville åbne, så ville de kun åbne det helt rigtige sted. Og næppe bliver det mere hipt og afslappet end netop hjørnet Dybbølsgade og Sønder Boulevard, hvor Boulevarden er bred og grøn og de gode smagsoplevelser står i kø.
Placeringen på Sønder Boulevard har været afgørende og de de to unge iværksættere, der nu har 11 spisesteder har på ingen måde været bange for at ligge sig op af steder, der minder om deres eget koncept. Tværtimod.
- På Sønder Boulevard er stedet her virkelig et samlingspunkt. Mange tænker, at de ikke vil ligge for tæt på konkurrerende brands, men vi vil gerne ligge op ad brands, der tiltrækker de samme målgrupper som os. Det giver co-branding og styrker samlingspunktet og intensiverer hele områdets profil, siger Frederik Darger Johansen og nævner i flæng navne som Kihoskh, Dumpo, Osteria, Itzi Pitzi Pizza, Volatil og Rbabarrab.
OliOli er hawaiansk glæde
Nicolai Suwinai Nielsen og Frederik Darger Johansen har rødder i Thailand og Sydkorea og har ladet deres asiatiske baggrund give en del inspiration til deres menukort. Derudover er det ret skandinavisk, men oprindeligt er de farverige poke bowls en hawaiansk ret.
- OliOli betyder glæde på hawaiiansk, og det er alt det, vi gerne vil have det til at udstråle. Det er glæden mellem mennesker og glæden ved mad. De farverige poke bowls, der stammer fra hawai, har vi taget vores helt eget take på, siger Frederik og uddyber:
- Ser man på os i international sammenhæng, er vi lidt anderledes end det, man finder i resten af verden. Vi har et ret skandinavisk udtryk med mange grøntsager. Mange vil måske endda kalde det salater, men det er faktisk poke bowls. Ja og så har vi hentet meget inspiration fra vores asisatiske rødder.
Alle poke bowls er iøjenfaldende farverige som boulevarden en forårsdag, og de består af en lang variation af forskellige slags kød som laks, tun eller kylling, ris og masser af grøntsager. Der er selvfølgelig også veganske og vegetariske varianter. Se mere på: www.oliolipoke.dk.