Annonce
Byudvikling

Prinsesse Marie tog første spadestik til svigerfars skole

Første spadestik til den nye Prins Henriks Skole blev taget torsdag 30. september. Prinsesse Marie blev assisteret af to af skolens elever. Den mindste fik lidt hjælp fra Prins Henriks Skoles Ejendomsfonds formand, Anders Torbøl. Foto: Samuel Vaillant-Jørgensen
Flankeret af et par elever foretog H.K.H. Prinsesse Marie torsdag første spadestik til Prins Henriks Skole, som i løbet af de næste par år opføres på hjørnet mellem Rolighedsvej og Bülowsvej.

De indledende øvelser har været i gang siden august, hvor ikke-bevaringsværdige bygninger er blevet revet ned. Torsdag 30. september var tiden så kommet til første spadestik til Prins Henriks Skole.

En af landets største internationale privatskoler fraflytter Værnedamsvej for i stedet at rykke ind i nyopførte bygninger på hjørnet mellem Rolighedsvej og Bülowsvej. Flytningen sker efter planen inden udgangen af 2023.

Prinsesse Marie hilser på nogle af Prins Henriks Skoles mindste elever. Foto: Samuel Vaillant-Jørgensen

Den nye Prins Henriks Skole kommer til at omfatte alle alderstrin fra børnehave til gymnasium. Det vil sige i alt omkring 800 elever. Mange af dem har franske rødder, men skolen rummer elever fra mere end 30 andre nationer.

Annonce

Idrætshal og lommepark

Der opføres i alt 11.200 kvadratmeter rundt om den eksisterende, bevaringsværdige bygning. Den vil bestå af forskudte bygningsvolumener, der varierer i både størrelse, placering, omfang og etageantal og spænder fra én til fire etager. De nye bygningsvolumener bindes sammen af en organisk formet "base", som blandt andet vil indeholde kantine og auditorium.

Sådan er det meningen, at den nye Prins Henriks Skole kommer til at se, når den står færdig. Illustration: Holscher Nordberg Architects/VISMO

Oven på skolens base dannes et hævet gårdareal med udsigt til alle sider og med en indretning, der skaber alsidige muligheder for leg og ophold. Tagfladerne på 2. og 3. sal kan ligeledes bruges af skolens elever til udendørs ophold. Uderummene gør, at skolen hen over dagen vil opleves som en levende byskole, der summer af liv fra både de indvendige og de udvendige rum.

I forbindelse med den nye Prins Henriks Skole opfører Frederiksberg Kommune en idrætshal, som også vil kunne benyttes af skolens elever. Idrætshallen kommer til at ligge op ad en ligeledes nyanlagt lommepark.

Annonce

Skønhedsgigant som sponsor

Det samlede budget til realisering af den nye Prins Henrik Skole udgør cirka 420 millioner kroner inklusiv byggegrund men eksklusiv moms. Finansieringen af skolen tilvejebringes dels gennem salg af de nuværende skolebygninger på Værnedamsvej, dels ved optagelse af realkreditlån og dels ved donationer og sponsorater.

Der er på nuværende tidspunkt opnået støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Novo Nordisk Fonden og A.P. Møller Fonden. Hertil kommer sponsorater fra blandt andet TotalEnergies og L'Oréal.

Arkitekt Nils Holscher viser en model af skolen frem for Prinsesse Marie. Også Prins Henriks Skoles Ejendomsfonds formand, Anders Torbøl, og borgmester Simon Aggesen (K) følger med. Foto: Samuel Vaillant-Jørgensen
Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Byliv

19-årige Stefanos 'fader' fyrene på Finsensvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

København vil afhjælpe mangel på hænder med ledige svenskere

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Nyhed

Nyt medie på Frederiksberg ser dagens lys

Annonce