Annonce
Politik

Pynter borgmesterkandidat på sandheden i Facebook-annonce? Det er en strid om ord

Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København. - Foto. Københavns Kommune
I en Facebook-annonce skriver borgmesterkandidat Cecilie Lonning-Skovgaard (V), at der kommer lys rundt om Damhussøen. Men spørgsmålet er om der overhovedet kommer lys.

- Jeg er super glad over, at vi med Budget 2022 blev enige om at etablere lys på stien hele vejen omkring Damhussøen. Selvfølgelig på en skånsom måde, så dyr og miljø ikke lider overlast, sådan skriver Cecilia Lonning-Skovgaard i en annonce der pt kører på Facebook. Men spørgsmålet er, om den er misvisende, for det er slet ikke sikkert, at der kommer lys rundt om Damhussøen.

I budgetnotatet fra Budget 2022, som Cecilia Lonning-Skovgaard henviser til, står der blandt andet, at der skal søges dispensation hos de rette myndigheder, herunder Fredningsnævnet samt, at der er afsat penge af til at undersøge og kortlægge kortlægning af dyrelivet, og hvordan lys vil påvirke dyrelivet og biodiversiteten samt udvikling og etablering af en belysningsløsning. Der er endvidere afsat midler til, at løsningen kan være lav stibelysning med cirka 15 meter afstand imellem lyspunkterne, samt at etableringen kan værne om eksisterende natur.

Ikke noget galt med annoncen

Spørger man medlem af lokalafdelingen i Danmarks Naturfredningsafdeling, Hans Preisler, så kommer der ikke lys. I et interview udtaler han:

- Da Damhussøen jo er fredet, kræve det, at kommunen får en dispensation, og jeg tør godt at sige jeg personligt ikke tror på, at der kommer en dispensation, for Danmarks Naturfredningsforening vil uden tvivl sige nej, siger Hans Preisler, der derfor hellere ikke kan forstå, hvorfor der overhovdet er afsat penge af, før der er kommet en dispensation fra Fredningsnævnet.

Men vi skal altså finde en måde at komme videre på i København, så Danmarks Naturfredningsforening ikke har vetoret over hele København.

Cecilia Lonning-Skovgaard, borgmesterkandidat for Venstre

Han er kender dog, at han ikke kender verdenen, men han vurderer at der ikke kommer lys.

Ifølge Cecilia Lonning-Skovgaard er der ikke noget galt med hendes annonce.

Cecilia Lonnig- Skovgaards (V) annonce. Foto: Facebook

- Det er en strid om ord, og planen er jo at lave skønsomt lys i en grad, at det ikke kommer til at genere dyrelivet, siger hun da vi taler med hende i telefonen.

Så du mener ikke at du lover for meget i din annonce?

- Udgangspunktet for aftalen er jo at der kommer lys, og hvis jeg ikke kan skrive det, så kan man jo aldrig som politiker love noget, siger hun.

Annonce

Skal ikke have vetoret

Ifølge Hans Preisler fra Danmarks Naturfredningsforening kommer der ikke lys, og hvis han har ret, så er din annonce jo misvisende.

- Selvfølgelig vil Danmarks Naturfredningsforening aldrig anbefale det her. Men vi skal altså finde en måde at komme videre på i København, så Danmarks Naturfredningsforening ikke har vetoret over hele København, svarer hun og henviser til en sag om kunstgræsbanen på Nørrebro, hvor Danmarks Naturfredningsforening har klaget over afgørelsen om at give tilladelse til en ny kunstgræsbane i Nørrebroparken.

Så du mener ikke, at din annonce er misvisende?

- Nej, det er svært at finde et sted de (Danmarks Naturfredningsforening, red) ikke er imod. Jeg er opmærksom på problemstillingen, men jeg forventer, at de (Teknik- og Miljøforvaltningen, red) har styr på det, når de i budgetnotatet vurderer, at det kræver en dispensation fra fredningen for at etablere belysning på stierne, hvis den etablerede belysning er tilstrækkelig nænsom over for dyrelivet og uden en negativ påvirkning af biodiversiteten, svarer hun afsluttende.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Kunstudstilling i Amager centret: `Way out of function`

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Det sker

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

El-løbehjul er farlige og ikke grøn transport

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

DEBAT

I vores by skal ingen føle sig tvunget til ørepropper

Annonce