Annonce
Bolig og livsstil

Redaktørens klumme: Det ligger i hånden

Jeg er en af dem, der er opvokset i hjem, hvor der blev strikket, men også broderet og syet, men ikke hæklet, for det fik min mor til at bande højt. Og det var helt forkert, for håndarbejde handler om ro.

Jeg kan stadig genkalde mig lyden, selvom det snart er 30 år siden, de tav. Strikkepindene, som gennem hele min barndom har betydet tryghed, når de arbejdede. Ro på pindeform.

En knitren, der ligesom ilden i pejsen bredte sig og gav varme i kroppen, når jeg sad der ved siden af min mor. Hun havde altid et strikketøj i hænderne, når hun sad i ”de bløde gemakker”, som vi kaldte stuen.

Annonce

Hun forsøgte at lære mig at strikke. Mange gange.

Var engleblid og tålmodig over for en djævel, der kastede med garnet og råbte og skreg. Til gengæld lærte jeg at brodere, og det lykkedes faktisk at lave fire små, runde billeder af skovens dyr. Jeg kan huske, at jeg broderede en hare og en ræv, men jeg kan ikke huske de to andre dyr.

Jo, det ene var vist et pindsvin.

Grunden til at jeg kom til at tænke på korsstingsbroderierne er, at vi i denne uge besøger Cecilia de Jong, som sagde sit fuldtidsjob op for at hellige sig at male og brodere.

Hun havde simpelthen behov for at stå af ræset, og her var håndarbejde løsningen.

Jeg er også en begejstret følger af Broderist, som tilbyder workshops med fokus på crazy korssting, fedt samvær og ro i skallen.

Og så er vi tilbage ved det essentielle: Det handler om at få ro i hovedet. Og der indser flere og flere, at det går gennem håndarbejde.

Strikkepindene, som gennem hele min barndom har betydet tryghed, når de arbejdede. Ro på pindeform.

Annonce

Mest læste

Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Rookie Runners: Løb og fællesskab på Nørrebro med plads til alle

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bolig og livsstil

Broderi, bajer og bandeord: -Jeg vil hellere have klippet fingrene af end at brodere missekatte i en robåd

Annonce