Annonce
Bolig og livsstil

Redaktørens klumme: Selvforsyning på Sanderumgaard

Det er snart 20 år siden, at jeg første gang mødte Erik og Susanne Vind på godset Sanderumgaard lidt uden for Odense. Forinden havde de truffet beslutningen om at slå sig ned på godset i stedet for at pendle mellem København og Fyn. Dengang skrev jeg i en artikel:

”- Drømmene er at indrette en café i forbindelse med forretningen og få genetableret og åbnet det store haveanlæg for publikum. Johan Bülow anlagde i sin tid en stor romantisk have, der var berømt i hele kongeriget, og som Erik og Susanne Vind oplever en stigende interesse for. Vi har nogle dokumenter om haven, som vi kunne benytte os af. Jeg vil for eksempel også gerne anlægge en køkkenhave med de gamle krydderurtesorter, forklarer Susanne Vind.”

Sanderumgaards romantiske have kunne for et år siden fejre sin 10-års fødselsdag, og der er også for længst åbnet café og endda selskabslokaler i nogle af de istandsatte staldbygninger ved hovedbygningen. Men der manglede stadig at blive anlagt den køkkenhave, som også førte Johan Bülows tanker om selvforsyning ud i livet. I år kan Erik og Susanne Vind vinge den af også.

Annonce

For snart 20 år siden udtalte Susanne Vind følgende: ”Jeg har aldrig taget en beslutning om eller drømt om at blive selvstændig. Det er kommet, efter vi flyttede til Sanderumgaard, hvor omgivelserne har inspireret mig. Man kan ikke undgå at blive inspireret af at bo her. I stedet for at lægge energien på en arbejdsplads får man lyst til at bruge sin tid her. Vi føler en forpligtelse til at værne om stedet, så længe det er i vores eje. Vi har det kun til låns.”


Men der manglede stadig at blive anlagt den køkkenhave, som også førte Johan Bülows tanker om selvforsyning ud i livet. I år kan Erik og Susanne Vind vinge den af også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Byliv

Ingen sankthans i Frederiksberg Have

Annonce