Annonce
Byliv

Reklameskilt lyser Davids stue op hver aften: Jeg føler mig magtesløs

Sådan ser David Utzon-Franks stue ud om aftenen. Foto: Privat
David Utzon-Frank plages alle aftener af et lysende reklameskilt, der som en stor projekter skinner ind gennem hans stue. Han har ved flere lejligheder forsøgt at få hjælp, men kommunen vil ikke prioritere det.

- En blanding mellem en bil, der holder med det lange lys og lyser direkte ind i stuen, og et diskotek, der går amok.

Sådan beskriver David Utzon-Frank sine aftener i sin stue, hvor han ikke kan sidde og læse eller slappe af om aftenen uden at mørklægge sine vinduer.

Årsagen er et stort lysreklameskilt, det der i kommunalt sprog hedder en lysavis. Den hænger på en gavl lige over Q8-tanken på Folehaven 118.

Annonce

Reklameskiltet har plaget David Utzon-Frank og familien, siden de flyttede ind i deres hus tilbage i 2018, men det blev for alvor slemt året efter, da skærmen blev skiftet ud og der i stedet kom en ny og langt kraftigere skærm op.

Lige siden har David Utzon-Frank forsøgt at finde en løsning med kommunen, men det er ikke lykkedes at finde en permanent udvej på problematikken til trods for, at det har stået på i flere år.

- Det er jo voldsomt generende for os, at vores stue er oplyst i den grad. Jeg ved godt, der er gener ved at bo i byen, og det har jeg fuld forståelse for, men den her form for gene synes jeg nu alligevel, er en tand eller to over stregen, siger David Utzon-Frank og fortsætter:

- En ting er lysstyrken, en anden er at reklamen jo skifter billede, hvilket giver de her blink. Derfor reagerer jeg hele tiden på det, når jeg sidder i min stue, og det er voldsomt generende.

Ikke denne gang

Sidste år klagede David Utzon-Frank til kommunen over styrken på det lys, som reklamen udsender. Relativt hurtigt efter blev lysstyrken skruet ned. I år er den dog blevet skruet op igen.

Derfor kontaktede David Utzon-Frank samme instans ved Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltning for at høre, om de ikke ville være behjælpelige med at få skruet lyset ned til et tåleligt niveau igen. Til hans store overraskelse kunne det pludseligt ikke lade sig gøre.

David har klaget mange gange til kommunen, men skiltet over hans venstre skulder lyser stadig med samme kraft. Foto: Jens Mouvielle

- De fortalte mig, at der kørte en sag på det, og at jeg kunne forvente, at den sag havde en behandlingstid på tre måneder, hvorefter jeg kunne henvende mig igen. Det har jeg så gjort nu, men denne gang lyder svaret, at de grundet corona først har tid til at se på det til sommer, siger David Utzon-Frank og ryster på hovedet.

- I starten lyste reklamen hele døgnet, men sidste år justerede de det, så den slukker kl. 23. Det betyder jo så, at den er mest generende her i de mørke måneder, så at de først vil se på det til sommer giver jo ingen mening. Desuden har problemet været der lang tid før, der var noget, der hed corona. Jeg har jo klaget i flere år, så jeg forstår det simpelthen ikke.


Det er jo voldsomt generende for os, at vores stue er oplyst i den grad. Jeg ved godt, der er gener ved at bo i byen, og det har jeg fuld forståelse for, men den her form for gene synes jeg nu alligevel, er en tand eller to over stregen.

David Utzon-Frank


Når kommunen svarer David Utzon-Frank medsender de en pamflet over lovlige steder for den slags installationer. Problemet er bare, at lysreklamen ikke fremgår af denne pamflet, og derfor er David og hans naboer i tvivl, om den overhovedet er lovlig.

- En af mine naboer har meldt den ind som værende ulovlig, for vi kan ikke se, at den placering er godkendt til lysreklame noget sted. Det gør jo bare det hele endnu mere absurd, at det jeg klager over ikke fremgår af det materiale, de vedhæfter deres svar.

Annonce

Manglende svar fra kommunen

ValbyLIV har været i kontakt med Teknik- og Miljøforvaltningen vedrørende David Utzon-Franks dilemma.

Her har vi spurgt om, hvorfor man pludselig ikke længere kan få skruet ned for lysreklamen samt om den pågældende lysreklame overhovedet er lovlig.

Det har desværre ikke været muligt for Teknik- og Miljøforvaltningen at svare inden for avisens deadline, og de henviser i stedet til, at de vil besvare spørgsmålene efter påske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce