Annonce
Sport

René Holten er direkte i finale med OL-billetter på spil

René Holten kan torsdag sikre sig en billet til OL i Tokyo, hvis han bliver nummer et eller to i finalen i 1000 meter enerkajak ved World Cuppen i ungarske Szeged. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Med sejr i sit indledende heat er kajakroeren René Holten direkte i OL-kvalifikationsfinale i Ungarn.

Den danske kajakroer René Holten gav onsdag sig selv de bedste forudsætninger for at sikre sig en billet til OL i Tokyo til sommer i 1000 meter enerkajak.

Holten var bedst af alle i sit indledende heat ved OL-kvalifikationen i ungarske Szeged, og det gav ham en direkte plads i torsdagens finale.

I en tæt afgørelse var danskeren stærkere end italienske Andrea Schera og franske Guillaume Burger, der tog de følgende pladser.

De må ud i en semifinale senere onsdag for at kæmpe for en finaleplads, mens René Holten kan begynde at forberede sig til finalen.

Og der bliver brug for alle kræfter i finalen, for det er den 32-årige danskers næstsidste chance for at kvalificere sig til sit fjerde OL i træk.

I finalen venter der nemlig OL-biletter til de to kajakker, som krydser målstregen først.

Kikser det for Holten i torsdagens finale, har han en sidste mulighed i næste uge i Rusland. Her er dog kun en enkelt OL-billet på højkant.

Efter torsdagens finale i Szeged byder weekenden på et World Cup-stævne samme sted.

Også toerkajakken med Morten Graversen og Simon Schuldt-Jensen er klar til den afgørende finale om en OL-billet på 1000-meterdistancen efter en indledende heatsejr.

På den halve distance skal Sara Corfixen Milthers og Caroline Emilie Faurschou gennem en semifinale for at bevare muligheden for at snuppe en OL-billet i denne uge.

I onsdagens indledende heat blev den danske duo blot nummer fem ud af seks i sit heat, men i semifinalen gik det bedre.

Her endte Sara Corfixen Milthers og Caroline Emilie Faurschou på tredjepladsen og sikrede sig en billet til finalen, som finder sted torsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Byliv

Ingen sankthans i Frederiksberg Have

Annonce