Annonce
Byudvikling

Roklub kan slippe for sti henover bådplads: Men først skal klubben opfylde nogle betingelser

Den nye cykel-/gangbro er lagt til rette med retning mod Københavns Roklubs forplads. Nu er der mulighed for, at den kan blive flyttet. Foto: Hanne Bjørton
Københavns Roklub glæder sig over et delvist grønt lys fra politikerne for, at en offentlig sti over bådpladsen droppes. Det har betydning for, hvordan Københavns Roklub kan udfolde sig i mange, mange år, siger næstformand Flemming Pedersen.

I mandags besluttede et flertal i teknik- og miljøudvalget, at Københavns Roklub kan slippe for en ellers planlagt offentlig sti henover klubbens bådplads.

Som fortalt i en artikel 27. august ønsker roklubben, at en lille bro, der blev sat op i det tidlige forår over en kunstig kanal og hen til roklubben, bliver flyttet et stykke mod syd, så den planlagte sti i stedet føres bagom roklubbens bygninger.

Og det ønske var Venstre, Konservative, Radikale, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet med på under visse betingelser, mens Socialdemokratiet stemte imod.

Annonce

Forvaltningen anbefalede, at broen blev hvor den var, men Venstre og Konservative stillede i et ændringsforslag betingelserne for, at den i stedet kan blive flyttet:

Roklubben skal overbevise grundejerne om, at de skal søge om dispensation fra lokalplanen. Den fastlægger nemlig, at en sammenhængende havnepromenade, der følger områdets kant, skal forbinde boligøerne med sti- og cykelbroer. Flyttes broen, følger stien ikke områdets kant.

Roklubben lejer grunden af By & Havn, mens grunden på den anden side af den lille bro er privatejet.

Det er en skøn drejning i sagen, som vi er meget glade for

Flemming Pedersen, næstformand i Københavns Roklub

Ydermere skal enten grundejerne eller roklubben også betale for at få broen flyttet, og det skal ske, før Fiskerihavnsgade reetableres - lige nu ligger gaden som byggeplads.

Næstformand i Københavns Roklub, Flemming Pedersen, kalder politikernes beslutning meget bedre end frygtet.

- Det er en skøn drejning i sagen, som vi er meget glade for. Ikke fordi vi har lyst til at betale, det må vi prøve at finde ud af. Vi tror også, at forvaltningens vurdering af, at flytningen af broen vil koste en million, er skudt langt over mål. Men det har betydning for, hvordan Københavns Roklub kan udfolde sig i mange, mange år, om der kommer en offentlig sti eller ej, siger han.

Næstformand i Københavns Roklub, Flemming Pedersen, på bådpladsen. I baggrunden bag ved træet er cykel-/gangbroen lige nu lagt til rette, men den ønskes flyttet mod syd, så den ikke fører cykel- og gangtrafik hen over bådpladsen. Foto: Hanne Bjørton

Udvalget lagde vægt på, at selv om stiens forløb droppes, skal der ikke desto mindre være offentlig adgang langs havnen - også foran roklubben.

- Selvfølgelig skal folk kunne gå ind på pladsen og kigge på havnen og vandet - bare det ikke er en fastlagt transportkorridor, siger Flemming Pedersen.

Roklubben skal nu på arbejde for at overtale grundejerne til at søge dispensation fra lokalplanen, så broen kan flyttes.

- Vi vil kontakte By & Havn en af dagene for at tale om, hvordan vi kommer videre, og vi tænker, at de har mulighed for at hjælpe os med at skaffe opbakning til at få lavet en ansøgning om dispensation, siger næstformanden.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce