Annonce
Permanent opholdstilladelse

Enhedslisten går ind i sag om Vanløse-frisør: Reglerne er for rigide

Azadeh Tabrizi frygter, at hun en dag ender med at blive sendt til Iran, hvor hun skal bære slår og være tildækket. Foto. Chili Djurhuus
I december fik 43-årige Azadeh Tabrizi afslag på permanent opholdstilladelse. Rosa Lund (EL) fra går nu ind i sagen.

43-årige Azadeh Tabrizi har boet i Danmark i 18 år og haft sin egen frisørsalon i seks år.

Hun har fået afslag på permanent opholdstilladelse, til trods for at hun har boet i Danmark i 18 år og haft sin egen frisørsalon i seks år.

Årsag. Hun ikke har medsendt en prisliste til Udlændingestyrelsen, i sin ansøgning om perment opholdstilladelse.

Annonce

- De (Udlændingestyrelsen, red.) har fået alt, og jeg har masser af kunder, fortæller Azadeh, der har brugt 5.000 kroner på ansøgningen og flere tusinde kroner på revisor-regninger.

Advokat: Mange små erhverv får afslag

- Jeg er chokeret. Azadeh har mange forskellige ydelser, alt ud fra hvad man skal have lavet ved sit hår eller ansigt. Og derfor giver afslaget ingen mening, udtaler Azadehs revisor, Adib Aiada Al-Kubaisi, der er forundret.

Også advokat (H) og partner Claus Emil Engel Johansen, der dagligt arbejder med sager om permanente opholdstilladelser, undrer sig. Ifølge ham er Azadehs sag ikke unik.

Azadeh Tabrizi er frustreret over at hun har fået afslag på opholdstilladelse. Årsag. Hun har ikke sendt en prisliste over sine ydelser son frisør. Foto. Chili Djurhuus

Han fortæller, at mange små serviceerhverv får afslag i forhold til fuldtidsarbejde, fordi Udlændingestyrelsen ikke mener, at der i tilstrækkeligt omfang er dokumenteret fuldtidsbeskæftigelse, og det undrer ham, at lønnet arbejde favoriseres frem for selvstændig erhvervsvirksomhed.

Det handler i vores regler ikke om den tjente krone, men om timerne og her burde det altså være nok, at man selvfølgelig arbejder, når man har sin egen salon. Ellers er det jo en skævvridning mellem selvstændige og lønmodtagere.

Rosa Lund, udlændingeordfører for Enhedslisten

- Hendes allerede indsendte dokumentation burde være tilstrækkeligt, da hun kan ikke rigtig kan sende yderligere, men selvfølgelig skal hun også nøje redegøre for sine daglige gøremål, udtaler han til VanløseLIV.

Annonce

Rosa Lund: Regide regler

Baseret på VanløseLIVs dækning af sagen vil udlændingeordfører for Enhedslisten, Rosa Lund, nu bede udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye om at se på, hvad der er gået galt  i sagen.

- Det virker jo helt skørt, at de seks år, Azadeh har arbejdet, ikke tæller med i optjeningen til permanent ophold, udtaler Rosa Lund, der mener at reglerne i forvejen er alt for stramme.

Det ville vi gerne have spurgt integrations- og udlændingeminister, Mattias Tesfaye (A) om

Når man søger om permanent opholdstilladelse:

  • Hvordan kan det være at lønnet arbejde ( og de timer man har arbejdet) favoriseres frem for selvstændig erhvervsvirksomhed i forbindelse med ansøgning permanent opholdstilladelse?
  • Rosa Lund udtaler "at Reglerne er alt for rigide. Det handler i vores regler ikke om den tjente krone, men om timerne og her burde det altså være nok, at man selvfølgelig arbejder, når man har sin egen virksomhed. Ellers er det jo en skævvridning mellem selvstændige og lønmodtagere" udtaler hun. Hvad siger du til det?

    Integrations- og udlændingeminister, Mattias Tesfaye (A) har ikke vendt tilbage på vores henveldelse.

- Reglerne er alt for rigide. Det handler i vores regler ikke om den tjente krone, men om timerne og her burde det altså være nok, at man selvfølgelig arbejder, når man har sin egen salon. Ellers er det jo en skævvridning mellem selvstændige og lønmodtagere, udtaler hun.

Foto. Steen Brogaard


Vi har forelagt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye sagen samt Rosa Lunds udtalelser.

Hans presserådgiver svarer i en mail, at Mattias Tesfaye ikke kommentere på konkrete sager, der er eller har været under behandling i Udlændingestyrelsen.

På spørgsmålet om Mattias Tesfaye kan udtale sig generelt om reglerne for permanent opholdstilladelse er for stramme, er der ikke kommet svar i skrivende stund.

VanløseLIV har desuden forsøgt at få en kommentar fra flere af Folketingets udlændingeordfører blandt andet Pernille Vermund (NB), Pia Kjæsgaard (DF), Mads Fuglede.

Udlændingestyrelsen har efter VanløseLIVs dækning af Azadehs sag  oplyst hende pr. 11. januar, at de genoptager hendes sag.


Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HISTORISK

Hanne har studeret lokummer i København: - Du kan let se forskel på, om det er rige eller fattige, der har skidt

Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Historisk

Søen ved landsbyen: Københavnernes vandforsyning gennem 500 år

Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Alarm 112

Politiet leder efter spinkel mand med kort skæg efter knivstik

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Chok

Teglværket skal forlade Sydhavnen: Vi finder ikke sådan et sted igen

Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Annonce