Annonce
Udland

Rusland: Vi vil forsvare os hvis vi ikke får garantier

Zbigniew Rau, Polens udenrigsminister og for tiden formand for OSCE, advarer om, at det snart kan komme til en ny krig et sted i Europa. (Arkivfoto). Foto: Janek Skarzynski/Ritzau Scanpix
Krigstrussel i Europa har ikke været større i 30 år, siger OSCE. Rusland vil have krav til Ukraine opfyldt.

Rusland vil handle for at forsvare sin nationale sikkerhed, hvis det ikke modtager et "konstruktivt svar" fra de vestlige lande til sit krav om garantier.

Det skriver Ruslands mission til Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa på Twitter. Det sker, samtidig med at OSCE torsdag holder møde i Wien med medlemslandene.

Zbigniew Rau, der er fungerende formand for OSCE, advarer om, at det kan føre til en væbnet konflikt i Europa.

Annonce

- Det ser ud som om, at faren for krig i OSCE-området er større end i de sidste 30 år, siger den polske udenrigsminister.

Rusland klager over, at et møde med USA mandag og Nato onsdag er endt uden resultat. OSCE-mødet i Wien er det tredje ben i forhandlingerne med Rusland.

Rusland har i en plan om sikkerhed i Europa stillet krav om, at Ukraine eller noget andet land nær Rusland ikke må blive medlem af Nato. Det er blevet pure afvist af USA og EU som et forsøg fra Ruslands side på at skabe sig et nyt geopolitisk rum i Europa.

Det skønnes, at Rusland lige nu har opstillet 100.000 soldater ved grænsen til Ukraine som en slet skjult trussel om at invadere landet.

Det har Rusland prøvet før. I 2014 annekterede det den ukrainske halvø Krim og støttede et prorussisk oprør i det østlige Ukraine.

OSCE er en samarbejdsorganisation, der opstod efter en sikkerhedskonference i den finske hovedstad, Helsinki, i 1975. Organisationen har fokus på afspænding, menneskerettigheder og frie valg.

OSCE består af 57 lande i Europa og Centralasien, herunder Rusland. De eksterne lande USA og Canada er medstiftere og medlem af organisationen.

/ritzau/dpa

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

København

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Udland

Barndomsven til Kongsberg-sigtet: En tikkende bombe

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Annonce