Annonce
hygiejne

Klistret spisested på Amager politianmeldt: Fedtet drypper ned fra hylderne

Spisestedet Wild N Wok på Amager Landevej har overtrådt fødevarelovgivningen på fødevarestyrelsens seneste tre ud af fire besøg. Det betyder, at spisestedet nu er politianmeldt. Foto: Olivia Loftlund.
Spisestedet 'Wild N Wok' har gentagende gange overtrådt fødevarelovgivningen og det har nu ført til en politianmeldelse. Ejeren af stedet understreger, at køkkenet er rent.

Det var en fedtet omgang, da fødevarestyrelsen i april var på besøg hos spisestedet 'Wild n Wok' på Amager Landevej. Og det var ikke første gang, at de kunne konstatere, at hygiejnen ikke levede op til fødevarelovgivningen. Derfor er spisestedet nu blevet politianmeldt.

Det fremgår af den seneste kontrolrapport, hvor den tilsynsførende blandt andet har skrevet, at 'fedt er begyndt at dryppe ned på hylder og komfuret, hvor produktionen af mad foregår', og at gulvet i køkkenet er så fedtet, at skoene klistrer fast.

Under inventaret blev der fundet sorte, fedtede bælgninger, alle overflader i køkken var fedtede, og selv inde i opvaskemaskinen fremstod det fedtet, står der videre i rapporten.

Annonce

Politianmeldes

Det fedtede kontrolbesøget fra den 28. april var et ekstra-besøg og en opfølgning på et kontrolbesøg fra 14. marts, hvor spisestedet også havde fået en sur smiley - og en bøde på 7.500 kroner.

Faktisk har spisestedet fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på de seneste fire ud af fem kontrolbesøg, og det er netop de mange og gentagende overtrædelser af det samme forhold, der har udløst en politianmeldelse, lyder det fra Fødevarestyrelsens sektionsleder Martin Birk Hansen.

- Når jeg kigger på historikken for den her virksomhed, så har de på de sidste fem kontrolbesøg fået en indskærpelse og fået tre bøder for rengøring.

- Det handler altså om rengøring hver gang. Normalt er det sådan, at når man har sådan nogle gentagelser af det samme forhold inden for relativt kort tid, så vil man lave en bødeforhøjelse. Men vi har ikke hjemmel til mere end 50 procent forhøjelse, så når der skal mere til, skal der en dommer på, og derfor politianmeldes virksomheden.

- Så forholdet er ikke værre end det var før, der er stadig tale om forhold, der ville takseres til en bøde, men fordi vi er ude i nogle gentagelser, så politianmelder vi direkte for at få anklagemyndigheden til at kigge på sagen.

- Det er jo stadigvæk en overtrædelse, men det er ikke nok til, at vi vil skride ind til en lukning af virksomheden, men vi er også nødt til at konstatere, at de sanktionsmuligheder vi har, ikke lader til at være tilstrækkelige, når virksomheden ikke retter ind, siger Martin Birk Hansen, og fortæller, at der er tale om normal procedure, men at det kun er i omegnen af fem procent af Fødevarestyrelsens kontrolbesøg, der ender ud i en bøde.

vi er også nødt til at konstatere, at de sanktionsmuligheder vi har, ikke lader til at være tilstrækkelige, når virksomheden ikke retter ind

Martin Birk Hansen, Sektionsleder i Fødevarestyrelsen

Ejeren af Wild N Wok, Gong Zhang, fortæller til AmagerLIV, at forholdene er bragt i orden efter fødevarestyrelsens seneste besøg, og at de nu venter på det næste kontrolbesøg, så de kan få en glad smiley.

- Hvad kan jeg sige, det er selvfølgelig ærgerligt, men vores køkken er gjort rent. Det var ikke ikke-rent før, men nu er det så rent, som hvis det var nyt.

- Vi gør vores bedste, og har siden (kontrolbesøget red.) gjort rent både sent om aftenen og tidligt om morgenen. Jeg håber, at vi får en glad smiley ved næste kontrolbesøg, siger Gong Zhang.

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

lommetyveri

Drenge på tyvetogt: Snød mor til to - og forsøgte at stjæle fra 92-årig

Alarm 112

28-årig anholdt og sigtet for drabsforsøg i København

112

Fire millioner kroner muret inde i kældervæg på Frederiksberg: Tre mænd dømt for omfattende kokainhandel

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

112

Efter vold på Amager-hotel: 28-årig er nu død

UNDERVERDEN

Dar Salim flytter ind i hårdkogt miljø med udsigt fra skrantende højhus

Ungeliv

- Til sidst blev vi truet med voldtægt og kniv: Teenagepige fortæller om det utrygge natteliv

Lagt i håndjern

Venner ville bare spille fodbold: Men så stormede civilbetjente ud af bilerne og smed dem i håndjern

Tre grunde til at Erdogan spærrer vejen til Nato for Sverige og Finland

København

Demokrati eller Distortion: Københavns Kommune aflyser Distortion på Rådhuspladsen og flytter folkefesten væk fra valgsted

Alarm 112

Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel ved Dybbølsbro Station

Bolig

Halvt dobbelthus solgt for svimlende beløb: Salgsprisen er 42 gange højere end for 26 år siden

Annonce