Annoncørbetalt indhold

Sådan får du styr på dit byggeaffald

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Byggeprojekter ses over det hele, om end der er tale om et mindre renoveringsprojekt eller et større byggeri. Som følge heraf forekommer der naturligvis også en hel masse byggeaffald, som ikke ligefrem pynter i dit hjem eller hvor end det er placeret. Hvis du selv har været i gang med et renoveringsprojekt, vedligeholdelse, tilbygning eller lignende, og ikke lige har helt styr på dit byggeaffald, så er du kommet til det rette sted. Her finder du nemlig en lille guide til, hvordan du skaffer dig af med dit byggeaffald, hvad der egentlig hører under kategorien byggeaffald, samt hvordan du sorterer dit byggeaffald og om det er muligt at sende det videre til genbrug.

Bortskaffelse af dit byggeaffald

Annonce

Når der er tale om mindre og private renoveringsprojekter af enten hus, sommerhus, lejlighed, kolonihave eller lignende, kan du aflevere det meste af dit byggeaffald på genbrugsstationen. Her skal du være opmærksom på, at genbrugsstationer kun modtager affald, som på forhånd er sorteret. Enkelte steder kan du mod betaling aflevere usorteret affald, men her er du nødt til at gøre dig bekendt med, hvilke ordninger der findes i din kommune. Hvis du ikke selv har mulighed for at aflevere dit byggeaffald på genbrugsstationen, eller blot ikke har tiden til det, er der god mulighed for at få hjælp til afhentning af byggeaffald. På denne måde kan du koncentrere dig om dit byggeprojekt, og bruge din tid der hvor du føler, at den er bedst givet ud, i stedet for at skulle bøvle med håndteringen af dit byggeaffald.

Hvad hører egentlig under kategorien byggeaffald?

Byggeaffald er en kategori som udgør en stor del af det affald, der årligt produceres i landet. Noget af det byggeaffald, som du nok oftest vil støde på, hvis du er i gang med et mindre og privat byggeprojekt, er eksempelvis gips, ledninger, jern, glas, tegl, porcelæn, klinker og fliser.

Sortering af dit byggeaffald

Når det kommer til sortering af dit byggeaffald, er det vigtigt at du orienterer dig i din kommunes regler, hvilket kan ske gennem den pågældende kommunes hjemmeside. Byggeaffaldet sorteres i forskellige dele, alt efter hvad der skal ske med affaldet. Her er det også vigtigt at være opmærksom på, om du har noget farligt byggeaffald liggende. I så fald findes der regler for, hvordan du håndterer dette affald. Her skal du igen orientere dig i den pågældende kommunes regler.

Send dit byggeaffald videre til genbrug

I mange tilfælde er der god mulighed for, at sende dele af dit byggeaffald videre til genbrug, så andre kan få glæde af det. Faktisk kan størstedelen af byggeaffald genbruges, herunder eksempelvis gips, ledninger, fliser og tegl. På denne måde er vi sammen med til at passe på miljøet, hvilket naturligvis kommer os alle til gode. Derudover er der også et marked i Danmark for brugte byggematerialer, som ligeledes betyder, at det også er godt for pengepungen, at vi genbruger materialerne. Dette kræver selvfølgelig, at materialerne der sendes videre til genbrug, er i god stand.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.