Annoncørbetalt indhold

Sådan shopper du i black week og stadig er bæredygtig

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Black Friday og Cyber Monday er årets to største shoppingdage. Og selvom det er spændende at få et godt tilbud på julegaver, er det vigtigt at huske, at den måde, vi handler på, kan have stor indflydelse på planeten. Her er et par tips til, hvordan du gør din Black Friday og Cyber Monday shopping på en mere bæredygtig måde.

Historien om black week

Annonce

Black Friday, dagen efter Thanksgiving i USA, er blevet betragtet som begyndelsen på juleshoppingsæsonen siden 1952, selvom udtrykket "Black Friday" ikke blev meget brugt før i de seneste årtier. Mange forhandlere tilbyder salgsfremmende udsalg på Black Friday, og nogle åbner meget tidligt eller endda natten over for at imødekomme kunder.

Den tidligste kendte brug af "Black Friday" til at henvise til shopping var i en avisannonce fra 1961 for butikker i Philadelphia og Pittsburgh. Annoncen lovede "doorbuster" tilbud og rabatter på en lang række varer. I de følgende år brugte andre forhandlere udtrykket til at beskrive deres eget salgsfremmende salg.

Hvad er forskellen mellem black week, Black Friday og Cyber ​​Monday?

Så hvad er forskellen mellem disse tre shoppingbegivenheder? Black Friday har fået sit navn, fordi det typisk er dagen, hvor detailhandlere "goes into the black" hvilket er et udtryk i staterne for at bli rentable for året. Denne dag er blevet kendt for sit doorbuster-salg og kaotiske menneskemængder. Cyber ​​Monday blev på den anden side skabt af detailhandlere for at tilskynde kunder til at købe online. Og mens Black Friday er udvidet til at omfatte tilbud, der tilbydes både i butikken og online, Cyber ​​Monday er stadig primært en online shoppingbegivenhed.

Black Friday og Cyber ​​Monday-udsalget er nogle af årets største shoppingbegivenheder. Og selvom det er nemt at blive fanget af vanviddet med at finde de bedste tilbud, er det vigtigt at huske, at bæredygtighed stadig er mulig - og vigtig.

Her er et par tips til, hvordan du kan shoppe bæredygtigt i black week

  • Planlæg og lav en liste over, hvad du har brug for eller ønsker. Dette vil hjælpe dig med at undgå impulskøb eller overforbrug på varer som f.eks black week tøj du ikke rigtig har brug for.
  • Gør din research, før du køber. Se efter produkter, der er lavet af bæredygtige materialer, og som har et godt ry for kvalitet.
  • Køb brugt når det er muligt. Genbrugsbutikker bliver ofte overset under Black Friday-udsalg, men de kan være gode steder at finde tilbud på skånsomt brugte varer.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.