Annonce
Arbejdsløse tyve

Sætter ny jule-rekord: Så få indbrud blev der begået i hovedstaden

Der er sket rekordfå indbrud i hovedstaden over jul. Arkivfoto: Verisure
Indbudstyvene har været stort set arbejdsløse i juledagene, hvor der er registreret rekordfå indbrud i hovedstaden.

Normalt er julen ikke kun hjerternes fest. Det er også indbrudstyvenes. Men ikke længere. I hvert fald står julen 2021 nu noteret for en historisk - og særdeles positiv - rekord.

Her er der nemlig begået rekordfå indbrud i Københavns Politikreds, der dækker København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør. Det viser nye tal fra Københavns Politi.

I dagene mellem 16. december 2021 og 2. januar 2022 er der kun registreret 40 indbrud i politikredsen. Til sammenligninger var tallet sidste år 70, mens tallet i 2019 var 100-120.

Annonce

De nye tal glæder vicepolitiinspektør Lars Feldt-Rasmussen, leder af afdelingen for berigelseskriminalitet i Københavns Politi.

- Det er naturligvis meget glædeligt, at langt færre har været udsat for den krænkende og grænseoverskridende oplevelse, det er at have indbrud, siger han og peger på corona som den væsentligste årsag til, at færre kommer hjem til et gennemrodet hjem.

Fængslede serieindbrudstyve

-  En oplagt forklaring på det rekordlave antal indbrud er, at mange pga. corona har været hjemme i juledagene i år, hvilket har givet tyvene svære arbejdsbetingelser. Vi ser dog også et fald, når vi sammenligner med sidste år, hvor vi også var ramt af pandemien, siger han.

En oplagt forklaring på det rekordlave antal indbrud er, at mange pga. corona har været hjemme i juledagene i år

Lars Feldt-Rasmussen, Københavns Politi

Københavns Politi oplyser samtidig, at de i løbet af året har anholdt og varetægtsfængslet flere formodede serieindbrudstyve - og at det også kan have indvirkning på faldet.

Politiets gode råd mod indbrud

Vær en god nabohjælper: Et godt naboskab og et opmærksomt blik for, hvad der foregår i nabolaget, gør kvarteret mindre attraktivt for indbrudstyve. Hils på dem, du møder, og bed naboen om at komme affald i din skraldespand og slå græs/skovle sne, hvis du er væk i en længere periode. Gå evt. sammen i en gruppe i nabolaget og tilmeld jer Nabohjælp.

Tænd lys ude og trim hækken: Lys øger chancen for, at tyven bliver set af naboerne, og derved forstyrret i sit arbejde. Vi anbefaler tænd-sluk-ure på dine lamper, så det ser ud som om, der er nogen hjemme, når du er bortrejst. Bor du i en villa eller stuelejlighed, er det også en god idé at undgå høje hække, træer og mørke gemmesteder omkring dit hjem.

Gør døre og vinduer svære at bryde op: Sørg for, at der er gode, solide låse på dørene og at dine vinduer er sikret godt, så de er svære at bryde op.

Bestil et oplæg fra politiet: Vores nærbetjente og forebyggere er særligt uddannet i at vejlede i indbrudssikring, og grundejerforeninger, boligforeninger og lokalråd kan bestille et oplæg om indbrudsforebyggelse hos dem. Vi tilbyder også såkaldte tryghedsvandringer, som er en gåtur i området med beboere, hvor forebyggeren kommer med gode råd. Man kan bestille et oplæg via sin lokale betjent – nummeret findes på www.dinbetjent.dk.

Ring 1-1-4, hvis du har mistanke om et indbrud: Ser du personer med en mistænkelig adfærd i dit nabolag, eller har du haft indbrud, så ring til os på 1-1-4. Dine oplysninger kan være afgørende for vores efterforskning, og selv mindre detaljer kan være vigtige. Hvis indbrudstyven stadig er i hjemmet, skal man ringe 1-1-2.

Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HISTORISK

Hanne har studeret lokummer i København: - Du kan let se forskel på, om det er rige eller fattige, der har skidt

Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Historisk

Søen ved landsbyen: Københavnernes vandforsyning gennem 500 år

Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Alarm 112

Politiet leder efter spinkel mand med kort skæg efter knivstik

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Chok

Teglværket skal forlade Sydhavnen: Vi finder ikke sådan et sted igen

Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Annonce