Annonce
Byliv

Søskendepar forfulgte drømmen og lavede samlingspunkt i Valby: Det her sted kan noget helt specielt

Anders, Laura og Bernadette i ProrepubliQ, som de to førstnævnte har startet sammen og som Bernadette er faldet for. Foto: Jens Mouvielle
Anders og Laura Vest-Hansen har skabt et samlingssted i Valby, som de åbnede under corona. Spørger man borgerne selv, så kan stedet noget helt specielt.

- Hej Bernadette, godt at se dig.

Stemmen tilhører 28-årige Laura Vest-Hansen, der sammen med sin et år ældre bror Anders Vest-Hansen driver træningscenteret ProRepubliQ på Kirsten Walthers Vej 3B.

Flere besøgende kommer til, og de bliver også allesammen hilst på med fornavn, et smil og et tilbud om en kop kaffe.

Annonce

For hos ProRepubliQ handler det ikke kun om at træne på en særlig tilrettelagt måde, det handler i høj grad også som fællesskab, liv og hygge.

- Vi vil gerne prale af, at vi kan alle navnene på dem, der kommer her, og jeg tror også næsten, vi kan. Det betyder bare en masse, at man bliver hilst på og budt rigtig velkommen. Det betyder, man føler sig hjemme, og den følelse vil vi gerne give vores besøgende, siger Laura Vest-Hansen.

Med de besøgende menes de folk, der kommer og træner. ProRepubliQ er nemlig et træningscenter, hvor man udelukkende træner i hold og følger nøje tilrettelagte programmer, der er blevet forberedt til hver session.


Vi vil gerne prale af, at vi kan alle navnene på dem, der kommer her, og jeg tror også næsten, vi kan. Det betyder bare en masse, at man bliver hilst på og budt rigtig velkommen. Det betyder, man føler sig hjemme, og den følelse vil vi gerne give vores besøgende.

Laura Vest-Hansen


Laura og Anders fortæller simpelt, at det er lidt som en blanding mellem holdtræning og at have en personlig træner. Netop kombinationen af træning og den nærhed, som søskendeparret tilfører deres lokaler, har gjort, at Bernadette Grandjean er faldet pladask for stedet og de to indehavere.

- De er simpelthen så søde og ikke mindst tålmodige. Jeg har ikke trænet fast i lang tid, og jeg har ikke turde løbe på løbebånd grundet en skade, jeg fik i en trafikulykke. Men Anders og Laura har fået mig i gang, og nu kan jeg faktisk løbe ret godt. Det er så fantastisk, ikke mindst fordi der også opstår et særligt sammenhold hos os, der kommer her. Det er et fællesskab, siger Bernadette Grandjean.

En tilfældig iværksætterdrøm

Både Anders og Laura Vest-Hansen har spillet fodbold på højt plan, men som tiden skred frem savnede de noget, som de kunne beskæftige sig med på den lidt længere bane.

Da deres far hørte om det specielle koncept, som ProRepubliQ kører, tilbød han sine to børn at tage med til Kolding, hvor det første center åbnede i vinteren 2018.

De faldt begge to for træningsformen og for, at den særlige stemning, der opstår i et omklædningsrum, kunne tænkes ind i deres eget center. Derfor begyndte de så småt at kigge efter et lokale, hvor de kunne åbne deres eget træningscenter under ProRepubliQs koncept.

- Vi havde egentlig fundet et andet lokale, men kort før vi skrev under, løb det ud i sandet. Det forlængede lige processen en anelse, men det endte med at være meget heldigt, for vi er så glade for at have fået det her lokale, der bare er helt perfekt, siger Anders Vest-Hansen.

En anden, der er glad for det, er Bernadette Grandjean. Hun nyder, at området omkring Grønttorvet, hvor der er kommet en del nye byggerier til, har fået et sted som det, Anders og Laura har skabt.

- Man møder mange lokale fra området her, og stemningen er jo til, at man får en sludder og drikker en kop kaffe sammen før eller efter træning, så man lærer nogle flere fra området at kende. Det er en anden ting, jeg rigtig godt kan lide, siger hun.

Den kommentar giver lys i øjnene på Laura og Anders.

- Det er lige præcis det, vi gerne vil. Vi vil gerne være mere end et sted, hvor man får sin træning. Vi vil gerne skabe nogle fællesskaber og noget sociale samvær, og når corona på et tidspunkt forsvinder, så skal vi også holde nogle sammenkomster, der kun handler om at være sammen og hygge sig, siger Anders Vest Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce