Annonce
Byudvikling

S-borgmesterkandidat har mistet tålmodigheden med svømmehalsentreprenør: Han sjofler åbenlyst opgaven

Socialdemokratiets borgmesterkandidat Michael Vindfeldt (foto) retter en skarp kritik af Martin Skou og Skou Gruppen A/S, der er hovedentreprenør i forbindelse med renoveringen af Frederiksberg Svømmehal. Foto: Bo Børresen
- Jeg vil simpelthen ikke finde mig i, at vi bare skal lade stå til, mens en entreprenør helt åbenlyst sjofler den opgave, han ellers får penge for. Socialdemokratiets borgmesterkandidat Michael Vindfeldt er godt og grundig træt af, at renoveringen af Frederiksberg Svømmehal trækker ud.

Den omfattende renovering af Frederiksberg Svømmehal, der blev indledt i maj 2020, skulle ifølge de oprindelige planer have været overstået 7. maj i år, hvorefter planen var at genåbne svømmehallen omkring 1. juli. Men i begyndelsen af marts meddelte projektets entreprenør, Skou Gruppen A/S, at man ikke kan overholde tidsplanen.

Den nyhed skabte ærgrelse hos såvel byens politikere som de mange tusinde årlige brugere af svømmehallen. Hos Socialdemokratiets borgmesterkandidat Michael Vindfeldt har ærgrelsen udviklet sig til vrede:

- Jeg vil simpelthen ikke finde mig i, at vi bare skal lade stå til, mens en entreprenør helt åbenlyst sjofler den opgave, han ellers får penge for. Når man laver forretninger med Frederiksberg Kommune, så skal man holdes op på sine kontrakter. Jeg er dybt bekymret for, hvor lang tid det her byggeri trækker ud, tordner Michael Vindfeldt.

Annonce


Vi vil opfordre til at sætte hårdt mod hårdt over for entreprenøren.

Michael Vindfeldt


Når ellers der er vand i bassinerne, så er Frederiksberg Svømmehal en af byens mest benyttede fritidsattraktioner, ja, faktisk en af de mest besøgte institutioner på landsplan.

- Alt lige fra babysvømning til den populære ældresvømning foregår i svømmehallens historiske rammer, ligesom den også bruges til svømmeundervisning i skolerne. Kapaciteten er så presset, at en lang række arrangementer ganske enkelt er forlagt til andre kommuner eller helt aflyst, pointerer Michael Vindfeldt.

Det skal stoppe nu

S-borgmesterkandidaten nævner også de gener, som den forlængede byggeproces medfører for beboerne i kvarteret optager Vindfeldt:

- Så sent som i lørdags var jeg til lyttemøde i svømmehalskvarteret. Her fortalte flere borgere mig om generne ved den tunge byggetrafik og den belastning af området, som den forlængede byggetid giver.

Frederiksberg Svømmehal har foreløbig været under renovering i et år og forventes ikke at være færdigrenoveret i år. Foto: Bo Børresen

Michael Vindfeldt slår fast:

- Det er simpelthen ikke ordentligt, det her. Socialdemokratiet har den tilgang til den kommunale økonomi, at vi skal vogte over skatteborgernes penge og få mest muligt ud af dem. Omhu og ordentlighed. Når et byggeri forsinkes som det her er, så ender Frederiksberg-borgerne med at få en dårligere service, flere gener og måske tilmed en fordyrelse. Det skal stoppe - og det skal stoppe nu, understreger han.

Michael Vindfeldt oplyser, at Socialdemokratiet endnu en gang vil rejse sagen i Magistraten (økonomiudvalget):

- Vi vil opfordre til at sætte hårdt mod hårdt over for entreprenøren, hvilket i sidste ende kan medføre, at arbejderne må færdiggøres af anden entreprenør, fastslår han.

Annonce

Ikke vores ansvar

Som hovedentreprenør er det Skou Gruppen A/S, der står på mål for den krasse kritik fra Michael Vindfeldt. FrederiksbergLIV har forelagt Skou Gruppens administrerende direktør og partner, Martin Skou, kritikken. Direktøren udtaler:


Vi kan ikke påtage os ansvaret for forsinkelsen, for det har ikke noget med vores arbejde at gøre.

Martin Skou


- Vi er i dialog med Frederiksberg Kommune om at løse de problemer, som vi er stødt på undervejs. Vi kan ikke påtage os ansvaret for forsinkelsen, for det har ikke noget med vores arbejde at gøre. Faktisk har vi i processen gjort såvel embedsmænd som politikere opmærksomme på de problemer, som vi løbende har konstateret netop for at komme i mål hurtigst muligt, siger Martin Skou og tilføjer i samme moment:

- Af hensyn til den igangværende byggesag ønsker jeg ikke at konkretisere de konstaterede problemer.

Til truslen om at skifte entreprenør siger Martin Skou:

- Jeg kan bare sige, at hvis man tror, at det kommer til at gå hurtigere ved at fyre en entreprenør, så tager man fejl. For så skal man finde en ny, og det vil udsætte et sådant byggeri i måske et helt år. Det kan jeg måske være en anelse overrasket over, at en kommunalpolitiker ikke er klar over.

Det er endnu uvist, hvornår Frederiksberg Svømmehal forventes færdigrenoveret og klar til brug. Ifølge forlydender er det tvivlsomt, at det bliver i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce