Annonce
Byudvikling

Sender en bøn til rådhuset: - Ny cykelsti må ikke fjerne alle strøggadens p-pladser og træer

Både p-pladser, træer og planteopsatser langs dele af Valby Langgade må sløjfes, hvis beskrivelsen af cykelstiprojektet i budgetnotatet skal følges. Arkivfoto: Martin Sørensen
En alt for snæver formulering af cykelstiprojektet på Valby Langgade vil ødelægge strøg- og handelsgaden, mener Valby Lokaludvalg, som nu beder politikerne om hjælp.

I 2019 afsatte politikerne penge i Budget 2020 til at lave cykelsti på Valby Langgade fra Annexstræde til Gl. Jernbanevej i begge sider af gaden, undtagen ved Tingstedet.

Men Valby Lokaludvalg frygter, at en alt for snæver formulering i budgetnotatet fra 2019 gør, at gadens karakter af strøg- og handelsgade er kommet i fare.

- Der står i notatet, at der er afsat penge til cykelsti i begge sider af vejen derfra og dertil, men det er for snævert. Hver gang vi har prøvet at sige til forvaltningen, at det ikke er en optimal løsning, så er vi blevet mødt med: Det er det der står i notatet, vi må ikke gøre noget andet, siger Michael Fjeldsøe, formand for Valby Lokaludvalg.

Annonce

Han mener, at man så glemmer at prioritere gående og handelsliv.

- Nogle steder er gaden så smal, at der slet ikke er plads til cykelsti i begge sider. Og så skal man tage hensyn til, at det er den første udgave af en københavnsk strøggade, hvor man skal kunne krydse gaden. Så hvis man helt bogstaveligt ikke vil gøre andet end at lave cykelsti, så er man nødt til at fjerne alt det gode, der er lavet - træer og planteopsatser - og nedlægge alle parkeringspladser. Så gør man Valby Langgade til en gade kun for trafik, og ikke til byliv og handel, siger Michael Fjeldsøe.

Lokaludvalget har derfor 8. december skrevet til forligspartierne (Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale, SF og Venstre) i Budget 2020 samt teknik- og miljøborgmesteren og bedt dem om at udvide tidsrammen for bevillingen, så intet skal hastes igennem.

Samt bedt dem diskutere en mere åben formulering, der både prioriterer sikkerhed for cyklister og indtænker, at strækningen er kategoriseret som strøggade, hvor gående, cyklister og handelsliv skal have prioritet.

- Det notat spærrer for andre løsninger, så vi har bedt forligspartierne om at formulere over for forvaltningen, at: Vi mente det ikke så firkantet, siger Michael Fjeldsøe.

Ikke mandat til mere

Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning bekræfter, at den ikke har mandat til at udføre andet, end det der er beskrevet i budget- og udmøntningsnotater.

- Alle projekter i Københavns Kommune er vedtaget og har fået bevilliget midler fra politisk hånd, og forvaltningens opgave er at udføre de vedtagne projekter, som de står beskrevet. Når et projekt bliver politisk besluttet på baggrund af et budgetnotat, er det formuleringen heri, der beskriver specifikt, hvad skal udføres. En eventuel revurdering eller ændring af projektet er altså en politisk beslutning, skriver teknik- og miljøforvaltningen til ValbyLIV.

Så gør man Valby Langgade til en gade kun for trafik, og ikke til byliv og handel

Michael Fjeldsøe, formand, Valby Lokaludvalg

Cykelstiprojektet udspringer af Cykelstiprioriteringsplanen, hvor en større gruppe borgere har udvalgt steder i byen, der mangler cykelstier. Her var Valby Langgade og den specifikke strækning højt prioriteret, fortæller teknik- og miljøforvaltningen og bekræfter, hvad lokaludvalgsformanden frygter:

- Da Valby Langgade har en meget smal vejprofil, bliver man nødsaget til at nedlægge bilparkering, for at få plads til en cykelsti i begge retninger, skriver forvaltningen.

I 2019 arrangerede Valby-borgere en cykeldemonstration for at få ørenlyd hos politikerne for behovet for cykelstien og en sikrere skolevej for børnene.

En af borgerne var Mathias Hermansen, som op til kommunalvalget i november i ValbyLIV udtrykte frustration over, at projektet endnu ikke var kommet i gang, to år efter bevillingen var givet. Nu lægger lokaludvalgets appel til politikerne op til, at der skal en ny beslutning til, før projektet gennemføres.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce