Annonce
Trafik

Signe er imod etablering af private parkeringspladser: Det er usolidarisk

Signe Moore er ikke tilfreds med planen om at der forsvinder 23 parkeringspladser på Hvidkildevej. Foto. Chili Djurhuus
En grundejerforening ønsker at etablere parkeringspladser i deres forhaver. Det betyder dog, at op til 25 offentlige parkeringspladser forsvinder, og det er Signe Moore, der bor i andelsboligforeningen overfor, ikke tilfreds med.

Hvis alt går efter planen, så forsvinder der snart op til 25 parkeringspladser hvis der bliver etablerer private parkeringsladser og tilhørende overkørsler til Hvidkildehusene på Hvidkildevej. Hvidkildehusene (rækkehuse på Hvidkildevej, red) ønsker at etablere parkeringspladser til alle rækkehusene. Det står der i et forslag til et tillæg lokalplanen for området.

Hvidkildehusene er rækkehuse fra 1928 med højbevaringsværdig, og derfor kræver det et tillæg til lokalplanen for at etablere parkeringsladserne. Der er i dag parkering på egen grund til 20 ud af bebyggelsens i alt 44 rækkehuse. Disse blev etableret inden den gældende lokalplan blev bekendtgjort i 1999.

Beboer i andelsforeningen Sønderborghus, Signe Moore, er ikke tilfreds med, at rækkehusene måske ender med at etablere parkeringspladser, da hun mener, det er en beslutning, der ikke er til gavn for flertallet, da der allerede mangler parkeringspladser i området.

Annonce

Det er usolidarisk

- Jeg kan godt forstå dem (ejerne af rækkehusene, red), fordi de jo har det samme problem som mig og de andre der bor her i området, men jeg mener, det er usolidarisk, siger Signe Moore, der oplever, at folk også kommer fra forstaderne og parkerer på Hvidkildevej og cykler videre, og nu frygter hun, at der bliver endnu færre pladser.

Læs også: Der strammes op mod parkering udefra: Vanløse får mere tidsbegrænset parkering

Det er mere reglen end undtagelsen, at jeg cirkulerer rundt i området for at finde en parkeringsplads, og jeg ender ofte med at parkere helt ovre ved Grøndalscentret.

Signe Moore

- Det er mere reglen end undtagelsen, at jeg cirkulerer rundt i området for at finde en parkeringsplads, og jeg ender ofte med at parkere helt ovre ved Grøndalscentret, siger Signe Moore og pointerer, at hvis rækkehusene ender med at etablere private parkeringspladser, er der et kæmpe tidsrum, hvor de (rækkehusejerne, red) ikke har en bil stående, hvor andre hellere ikke kan bruge parkeringspladsen.

Hvidkildehusene

Hvidkildehusene er opført med inspiration i arkitekturstilen Bedre Byggeskik, der blandt andet er kendetegnet ved, at hus og udearealer er tænkt sammen som en helhed. De grønne forhaver er et særkende for Hvidkildehusene og spiller sammen med forhaverne til kulturmiljøet Genforeningspladsen på den modsatte side af Hvidkildevej. Fra Hvidkildevej 39 til Hvidkildevej 67 er forhaverne hævet op til cirka en meter fra gadeniveau, og det vil derfor være nødvendigt at terrænregulere ved etablering af parkeringsareal.

- Vi cirkulerer alle allerede rundt og rundt. Og det er specielt hårdt, hvis man har små børn, fortæller Signe, der tydeligt husker, hvor hårdt det var, da hendes søn var mindre, og hun skulle bære et sovende barn fra Grønsdalscenret til sin lejlighed.

Forslaget til lokalplanen er sendt i offentlig høring til og med 17. januar. Og Signe har tænkt sig at skrive et høringssvar, hvor hun giver sin mening til kende.

Der er i dag parkering på egen grund til 20 ud af bebyggelsens i alt 44 rækkehuse. Disse blev etableret inden den gældende lokalplan blev bekendtgjort i 1999.

I skrivende stund er der 30 høringssvar der er negativt stemt overfor de eventuelt nye parkeringspladser og tre positive.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Løvkvist: Messerschmidt har droppet politikeren og er sprunget direkte til statsmandsrollen

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce