Annonce
byliv

Skøjtebane, havnebad og en åben stofscene: Her er 5 af de vigtigste tiltag på Vesterbro

Skøjtebanen i Enghaveparken har for alvor vundet de vesterbroske hjerter i år. Og var det ikke for lokaludvalget, havde der næppe været en skøjtebane. Foto: Mynthe Villadsen
En gruppe på 25 mennesker har enorm indflydelse på udviklingen af Vesterbro. Vil du være én af dem, kan du frem til 14. januar stille op til lokaludvalget. Her har man sikret alt fra skøjtebane til kulturfestival og plads til øldrikkere på Enghave Plads.

En lille gruppe af dedikerede vesterbroere arbejder på at gøre Vesterbro endnu bedre. Gennem arbejdet i Vesterbro Lokaludvalg har de i løbet af de seneste fire år påvirket en lang række projekter.

Har du lyst til at være en af de 25, så er det lige om lidt, der igen er valg til lokaludvalget. Man skal opstille senest 14. januar 2022. For at blive opstillet skal man repræsentere en forening. det kan være en boligforening, en sportsforening eller noget helt tredje.

Der er i alt 25 medlemmer af lokaludvalget i næste periode, som enten er politisk udpegede eller valgt af foreningslivet.

Annonce

Lokaludvalget mødes en gang om måneden og derudover er der fire fagudvalg og to arbejdsgrupper, der også mødes løbende.

Er du interesseret kan du finde meget mere praktisk information på: vesterbrolokaludvalg.kk.dk/valg-til-vesterbro-lokaludvalg

1 Skøjtebane i Enghaveparken

Skøjtebanen i Enghaveparken blev kun en realitet, fordi lokaludvalget fastholdt det lokale ønske i forbindelse med skybrudssikringen. Foto: René Mølskov

Det var en lang og hård kamp for lokaludvalget at få lagt tilstrækkeligt pres på politikerne, så det i sidste ende mundede ud i en skøjtebane i Enghaveparken.

Lokaludvalgets medlemmer var tidligt opmærksomme på det lokale ønske om skøjtebanen og lagde i forbindelse med skybrudssikringen af Enghaveparken pres på, at en skøjtebanen skulle være en del af projektet.

Derfor var det vigtigt: Vesterbro halter efter andre bydele i forhold i rekreative områder.

2 Lights on Vesterbro

Festivalen 'Lights on Vesterbro' har samlet hele bydelen til et væld af kultur-aktiviteter. Som den store bordtennisturnering i Folkehuset Absalon. Foto: René Mølskov

Den store kulturfestival, som lokaludvalget efter den første coronanedlukning søsatte har vist sig at være værd at holde fast i. I hvert fald blev den så stor en succes, at Lokaludvalget besluttede at gentage den i 2021. Succesen gav både de mange kunstnere noget i ordrebogen igen, den gav foreninger og forretningslivet mulighed for at promovere sig selv med forskellige events, og så knyttede det vesterbroere sammen på tværs til de mange forskelligartede events.

3 Hop i havnen

Havnebadet bag Fisketorvet blev i 2018 reddet af Lokaludvalgets indsats. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Vesterbro overtog det gamle havnebad fra Islands Brygge, som blev sat op ved Fisketorvet. Men i 2018 var det meget tæt på en lukning. Faktisk var beslutningen om at lukke havnebadet på Vesterbro allerede taget af Kultur- og fritidsudvalget. Men det lykkedes at omgøre beslutningen efter stort pres fra blandt andet Vesterbro Lokaludvalg. I budget 2022 blev der oven i købet tilført flere midler til havnebadet bag Fisketorvet.

Lokaludvalget arbejder lige nu videre på at gøre havnebadet tilgængeligt for handicappede og åbne for vinterbadning med bedre faciliteter til vinterbadere.

4 Plads til øldrikkerne i lommeparken

Ronni fortalte til VesterbroLIV, hvordan udsigten til at miste deres område i hjørnet af Enghave Plads frustrerede dem. Lokaludvalget var hurtigt på sagen og har nu også fået etableret et nyt tilholdssted for øldrikkerne i hjørnet af lommeparken. Foto: René Mølskov

Da der kom metrobyggeri til Enghave Plads stod øldrikkerne til at miste deres mulighed for at holde til på pladsen. Med lokaludvalgets arbejde blev et nyt tilholdssted for øldrikkerne skabt i den lille lommepark i hjørnet af Enghave Plads. Lige nu arbejder lokaludvalget på at forbedre løsningen.

5 Fokus på den åbne stofscene

- De små børn bliver bange, når de ligger i deres seng og hører folk uden for vinduerne råbe: Jeg slår dig ihjel, jeg slår dig ihjel. Det er voldsomt, fortalte Bente Wolff fra nabogruppen i det samarbejdsforum som Vesterbro Lokaludvalg var med til at hjælpe til verden sammen med blandt andre Mændenes Hjem. Foto: René Mølskov

At have landets største åbne stofscene i baghaven er en del af det at bo på Vesterbro. Men et nyt samarbejde mellem de faglige aktører på stofscenen, naboer og lokale interessenter så dagens lys i 2020.

Diversiteten, når ressourcestærke børnefamilier bor side om side med hjemløse stofbrugere er måske ofte en styrke, men mødet kan også skabe udfordringer for områdets beboere og erhvervsdrivende. Derfor arrangerede lokaludvalget sammen med Mændenes Hjem i 2020 et valgt til samarbejdsforum for stofscenen for Indre Vesterbro.

Forummet skal blandt andet hjælpe med at skabe et større politisk fokus på de problemer beboerne oplever omkring stofscenen.

Embed: Hearken
Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Fanget i politisk slagsmål om udenlandsk arbejdskraft: - Det er fuldstændig uforståeligt og uacceptabelt

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce