Annonce
Debat

Skindemokrati på borgernes regning?

Stine Linnemann fra Rolig Revolution (Z). Foto: Annette Kjær

Debat: Den private konsulentvirksomhed We Do Democracy har sagt ja til at indgå i et samarbejde med den offentligt ejede private virksomhed By & Havn om at lave en såkaldt borgersamling – med det formål at give borgerne mulighed for at få en følelse af at få indflydelse på Lynetteholm-projektet.

Det lyder måske umiddelbart positivt, men det, som dette samarbejde ignorerer, er borgernes mulighed for at sige nej. Endnu engang spørges Københavns borgere ikke, om vi vil have byudvikling, men bare hvordan den skal udformes.

Hvis man ikke kender We Do Democracy, så kender man måske den populære venue og forening Demokrati Garage, som drives af We Do Democracy sammen med den erhvervsdrivende forening Analyse & Tal i et gammelt autoværksted på Rentemestervej i Nordvest.

Annonce

Jeg forudser allerede nu, at hvis der ikke sker noget radikalt, så bliver det her et projekt, som vi kommer til at fortryde i generationer.

Stine Linnemann fra Rolig Revolution (Z)

Jeg skal være den første til at rose dem for at have skabt det sted, som jeg i øvrigt selv både har brugt flittigt og lavet samarbejder med. Men projektet her kan jeg desværre på ingen måde bakke op om.

Lynetteholm skød frem fra fantasi til virkelighed på rekordtid i ly af coronapandemien og mellem to kommunalvalg. Det er blevet hastet igennem uden nævneværdig borgerinddragelse – og vupti, så var det pludselig blevet til en anlægslov.

Jeg forudser allerede nu, at hvis der ikke sker noget radikalt, så bliver det her et projekt, som vi kommer til at fortryde i generationer.

For mindre end en måned siden valgte Transportministeriet ligefrem at afskære borgerne fra deres ret til at klage over Lynetteholm under anlægsfasen. Et på mange måder ekstremt greb, der understreger det demokratiske underskud omkring hele projektet.

Mindre end to uger efter offentliggør We Do Democracy så, at de er blevet udpeget af By & Havn til at facilitere en såkaldt borgersamling om Lynetteholm.

Hvis nogen prøver at påstå, at processen omkring Lynetteholm nu pludselig skulle blive demokratisk, efter dette forsøg på at demokrati-renskure projektet, så må jeg protestere på det kraftigste.

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

KV21

Se hvem der blev de store stemmeslugere i Nordvest

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
corona

Det skal være nemmere at få et stik: Nye vaccinecentre åbner

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

Indvandring

Se listen: Her er Københavns parallelsamfund

Krim

Stor aktion mod vandpibecaféer: Nu er den gal igen

Mette Frederiksen beklager butiksbesøg uden mundbind

112

Skyderi på Rentemestervej: En person behandlet på stedet

BYLIV

Benproteser og sexlegetøj: Du drømmer ikke om, hvad folk glemmer i en taxa

KV21

Se resultatet fra Nordvest: Enhedslisten i fremgang

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Annonce