Annonce
Børn

Skolebørn klippede hjerter i protest mod flygtningepolitik

Strandvejsskolens elever klippede hjerter mod regeringens flygtningepolitik og har hængt dem op på hegnet uden om skolen. Foto: Lea Kjar-Levin

- Danmark skal ikke sende syriske flygtninge tilbage til et land, der er i krig.

Det mener børnene på Strandvejsskolen. Her klippede og skrev de fleste af Strandvejsskolens elever fra 4. klasse og opefter et papirhjerte med ordene “#IKKEIVORESNAVN”. Hjerterne hængte de efterfølgende op på hegnet foran skolen.

Derudover har de sendt et brev til  udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og statsminister Mette Frederiksen (S). Her skriver de blandt andet:

Annonce

- Vi, elever her på Strandvejsskolen, er flove (pinlige!) over at være født i et land, hvis regering behandler mennesker så grusomt og med en så ualmindelig samvittighedsløs ubarmhjertighed. Hvordan sover I om natten, når I med åbne øjne uden tøven knuser unge menneskers lykke og fremtid. I burde skamme jer. Dette er ikke det Danmark vi er eller vil vokse op i, dette er ikke et Danmark vi kan være stolte af. Tvært imod. Hvor er vores solidaritet – vores samvittighed? Danmark skal ikke sende syriske flygtninge tilbage til et land der er i krig. Det er banalt, og det er umenneskeligt. Syrien er ikke sikkert. Syrien er i krig.

Regeringen har i debatten forklaret, at det kun er syrere, der ikke er i fare, som sendes hjem og kun dem, som kommer fra bestemte områder. De henviser i øvrigt til, at det er Flygtningenævnet, som foretager afgørelserne.

Strandvejsskolen med hjerter udenom. Foto: Lea Kjar-Levin
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce