Annonce
Festival

Skruer op for stemningen: Fem venner starter stor festival på Trianglen - bliver en oase i musikalsk ørkenvandring

Asle Bjørn, Mathias K. Andersen, Sisse Julin, Pawel Mielczarek og Christian E. Glorfelt-Tarp glæder sig til at omdanne Trianglen til en elektronisk festival flere gange hen over sommeren. Den 13. maj er første gang der skruer op for musikken. Foto: André Bentsen
Østerbrovenner forvandler Trianglen til folkefest. - Der mangler kultur og stemning i vores gamle kvarter, siger holdet, der har rygsækken fyldt med toner fra det populære Stella Polaris i Frederiksberg Have.

Ørkenen har oaser, så mennesker kan få vand. Nu får Østerbro sin helt egen øase, så københavnerne også kan slukke tørsten med god musik.

Det skal nemlig være sjovt at leve og bo i byen, og derfor er 'øasen' fyldt med kultur og musik en enkelt tone fra metroen.

- Ja, vi håber da mindst at kunne overdøve metroen, griner Mathias K. Andersen.

Annonce

Han er en del af  Østerbrovennerne, der kalder sig selv for head-honchos, Kalle Bremer og Okyo By Nicka, der normalt står bag Stella Polaris Soundsysystem.

Nu har de forhøjet det lokale picnic soundsysten, der endte som et af verdens største chill-out events - og taget de gode erfaringer med bag pulten på Trianglen 13. maj.

- Og så kan du godt se frem til, at den ene time æder den næste, lover Christian E. Gloerfelt-Tarp.

Starter stille og roligt ud

For der er lidt Tina Turners Riwer Boat Queen over slagplanen.

Vi kommer herfra og ved, at der aldrig sker en skid. Derfor inviterer vi de lokale caféer og restauratører med ind til at skabe en ny festival, der kan samle byen og fællesskabet.

Vennerne bag Øasen

- Vi starter stille ud med elektroniske toner, der samler hele familier på et niveau, så både børn og voksne, synes det er hyggeligt at slå sig ned ved et bord eller opleve naboerne have det hyggeligt midt i byen, siger Asle Bjørn.

Du kan med andre ord både chille og danse til premieren på den nye festival.

- First of the season kaldes arrangementet denne første gang - for der er nemlig flere på vej - én gang om måneden er det meningen, at der skal være fest på Trianglen, der med sit åbne tomme grusstykke nærmest skriger på underholdning, siger Christian E. Gloerfelt-Tarp.

Vennerne bag pulten har spillet på Mambo Ibiza, Tate London, Stamford Park og selvfølgelig Stella Polasis på Frederiksberg.

Til sammen er de bartendere, producenter og modefolk, men mest af alt vant til at lave noget megafedt for andre.

- Pladsen bliver ikke benyttet nok. Vi kommer herfra og ved, at der aldrig sker en skid. Derfor inviterer vi de lokale caféer og restauratører med ind til at skabe en ny festival, der kan samle byen og fællesskabet, siger de i kor næsten lige så indøvet, som når den ene sang afløser den næste.

Annonce

Alle kan stille sig op med en højtaler

Festivalen har en bæredygtig profil, så det skal de lokale kunne se sig selv ind i, men derudover må man gerne tage sin egen havestol eller tæppe med, lover arrangørerne.

- Der er både borde og stole og lækre campingting, men man må godt tage ting med selv, så man kan være med til at skabe den picnic-stemning, der gerne må sprede sig ligesom musikken ind over Fælledparken, for vi tager hensyn til naboerne, lover vennerne.

De forventer mindst 500 gæster mellem 18 og 65 år og en masse børnefamilier om dagen.

Men hvorfor lige her på Østerbro?

- Fordi det mangler. Det er også derfor, vi får støtte fra Lokaludvalget og Kulturdistriktet, og har koordineret med at en af festivalerne bliver samtidig med Åben Festival på Østerbro. Havde vi forsøgt at starte det her på Nørrebro, havde kommunen sagt nej, for der er allerede en fed kultur i den del af København med, at man bare kan stille sig med en højtaler og lave en fest, men der er intet musikalsk kultur på Østerbro. Det laver Øasen om på.

Program sommer 2022

13. Maj 15 til 21.

24. Juni 15 til 21.

7. Juli 15 til 21.

8. August 15 til 21.

9. September 15 til 21.


Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Historier fra graven

På et gravsted står en stor blodbøg og intet andet. Ingen blomster. Ingen gravsten. Ingenting. Nu løfter Gustav sløret for den gribende historie bag

Vindmølle-mekka i Nordsøen skaffer flere tusinde arbejdsplader til landsdelen: Men dette kan spolere jobfesten

Hvert tredje fattige barn har forældre, der arbejder: - Det er ikke en udfordring, der skal negligeres

Annonce