Annonce
Byliv

Slagtergårdene har efterladt en plads: Et nyt musisk-kulturelt byrum kan være på vej

Efter Slagtergårdene er revet ned, er der blevet åbnet op ind til Rytmisk Center, der nu ønsker at bruge pladsen til en del af deres aktiviteter. Foto: Mynthe Villadsen
Rytmisk Center vil være en større del af Vesterbro og har derfor udtænkt en plan for, hvordan centret kan åbne mere op for lokalsamfundet. Det indebærer blandt andet en plan for den plads, Slagtergårdene har efterladt.

Efter Slagtergårdene er revet ned, og de eksklusive ejerboliger i Toves Gaard har rejst sig, har der åbnet sig en plads mellem Enghavevej og Rytmisk Center, der nu vil omdanne pladsen til en musisk-kulturel plads med udendørsservering, musikarrangementer og andre aktiviteter.

-Jeg ved godt, at folk elskede bymiljøet med Slagtergårdene, der lå foran vores bygning. De er der desværre ikke længere, det er vi kede af alle sammen, og nu har vi fået Toves Gård i stedet for. Men faktum er, at pladsen ude foran har åbnet op, og det ønsker vi at udnytte, både fordi vi ønsker at være en del af byudviklingen, og fordi det er en nøgle ind til, at vi kan renovere vores bygning mere tidssvarende, siger Egil Bjørnsen, der er leder af Rytmisk Center.

Sådan kan Rytmisk Center komme til at se ud i fremtiden med en gennemsigtig skal, udvendige trapper og en åben plads. Illustration: Rytmisk Center

Rytmisk Center holder til i en bevaringsværdige fabriksbygning på Vesterbrogade 107E med bagudgang til det, der før var Slagterhusenes baggård. Da der nu er opstået en åben plads, ønsker Rytmisk Center at gennemgå en større fornyelse, hvor bagindgangen fremover bliver hovedindgangen med adgang fra den nye, åbne plads mod Enghavevej.

Annonce


Vi har mange Børn og unge, der får undervisning, de kommer og spiller trommer i 40 minutter, og så går de igen. Det er et kæmpepotentiale for Rytmisk Center for at blive en større del af Vesterbro, så vi bliver et åbent sted og ikke bare et sted, hvor man kommer og går

Egil Bjørnsen, leder af Rytmisk Center

Ønsket er at blive et mere levende kulturhus, hvor aktiviteterne bliver synlige og en del af bybillede. Og derfor er pladsen ikke den eneste større visuelle forandring, der vil opstå i bybilledet, hvis Rytmisk Center får gennemført alle tegnebrættets planer.

Et sted unge hænger ud

Den gamle fabriksbygning skal have tilført en transparent skal, der både fungerer som en form for lydisolation, men også give et indblik i bevægelserne i huset.

- På tegningerne er det en New Yorker-stil, man har lagt uden på, som gør, at man kan komme ind på hver eneste etage fra trapper, som går uden på bygningen. Det gør, at vi kan lave gangareal på hver sin side, rykke undervisningslokalerne lidt ind, og så kan vi pille flere vægge ned og skabe nogle større rum, siger Egil Bjørnsen.

De større rum skal bruges til at gøre Rytmisk Center til et mere socialt sted, hvor børn og unge kan hænge ud og skabe musik i fællesskab, og fællesskaber kan skabes i musik.

- Vi har mange Børn og unge, der får undervisning, de kommer og spiller trommer i 40 minutter, og så går de igen. Det er et kæmpepotentiale for Rytmisk Center for at blive en større del af Vesterbro, så vi bliver et åbent sted og ikke bare et sted, hvor man kommer og går, siger Egil Bjørnsen.

På hver etage skal der være fællesrum, hvor man kan komme og gå, når man har lyst.

- Det skal designes på en måde, så det tiltrækker nye brugergrupper. Særligt børn og unge som ikke kommer hos os i dag, fordi det måske ikke passer i deres skema med at skulle melde sig til, komme en fast dag om ugen, og i mellemtiden øve derhjemme. Det skal handle mere om, at musikken opstår på de unges egne præmisser, når de er på Rytmisk Center, og så er det ikke så vigtigt, hvad der sker i mellemtiden, siger Egil Bjørnsen.

Annonce

Vil afsætte penge

Visionerne for at Rytmisk Center kan blive det, de selv kalder 'fremtidens folkeoplysende kulturhus', er endnu kun på tegnebrættet. Men Rytmisk Center har været i dialog med Kultur- og Fritidsudvalget, der nu har anmodet om et såkaldt budgetnotat på udviklingsplanen.

Det betyder, at udvalget i forbindelse med de kommende forhandlinger om overførselssag eller budget vil have afsat midler til en udviklingsplan, der kan se nærmere på, hvad der kan ske med området, hvor Rytmisk Center er indtænkt.

- Efter der er sket så meget med de gamle Slagtergårde, så trænger området til at blive bundet bedre sammen. Det ser bare ikke specielt indbydende ud, og så rummer det enormt meget potentiale ved at åbne det op, siger Karina Bergmann (K), der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Vesterbro har i mange år været kendetegnet ved gamle og til tider slidte bygninger, og det er også en del af kulturen. Kan Vesterbro ikke gå hen og blive for pæn med sådan nogle tiltag?

- Jo, det er jeg helt enig i. Men der er noget omkring de gamle Slagtegårde, som stadig lidt er et åbent sår, og jeg håber, det her kan være med til at skrive et nyt kapitel i det lille områdes historie, siger Karina Bergmann.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Løvkvist: Messerschmidt har droppet politikeren og er sprunget direkte til statsmandsrollen

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

Henriksen stiller ikke op for DF ved næste valg

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce