Annonce
Uddannelse

Slut med ubehagelige kommentarer og cigaretrøg i skolegården: Nu er politikerne blevet enige om en løsning

Næstformand Selma Büsing Wendel (t.v.) og formand Molly Kørner Toldam fra 'Det lille elevråd' stod i januar 2022 frem i FrederiksbergLIV og fortalte om elevernes udfordringer med de mange forbipasserende i skolegården. Arkivfoto: Bo Børresen
De mindste elever fra Skolen på Nyelandsvej har skoletaskerne fulde af dårlige oplevelser med forbipasserende, der skyder genvej gennem deres skolegård. Det problem skal låger i begge ender af den nærliggende gangsti løse.

Hvis man skal fra Nyelandsvej til Frederiksberg Centret i østlig retning, så er det fristende at dreje til højre og skyde genvej via den gangsti, der snor sig forbi skolegården tilhørende Skolen på Nyelandsvej.

Det er der rigtig mange mennesker, der gør hver dag. Omkring 1.000 mennesker viser en optælling, som 'Det lille elevråd' på Skolen på Nyelandsvej foretog sidste år. De talte slet og ret alle forbipasserende på en tilfældig onsdag i tidsrummet klokken 7-17. Resultatet blev 1.038.

Nu kan Selma og Molly formentlig snart se frem til, at de og deres skolekammerater kan have deres skolegård i fred. Arkivfoto: Bo Børresen

Størstedelen af de mere end 1.000 forbipasserende holdt sig til gangstien, men 74 skød genvej og gik tværs over skolegården. Det er især dem, som eleverne på Nyelandsvej, der tæller 0.-5. klassetrin, er kede af at få så tæt på, når de leger.

Annonce

- De kan for eksempel råbe 'flyt dig', 'hold afstand' eller 'jeg skal forbi'. Og det også selvom det faktisk er vores gård, fortalte formand for 'Det lille elevråd', Molly Kørner Toldam, til FrederiksbergLIV i en artikel i januar 2022 under overskriften 'Vi vil have vores skolegård i fred'.

- Det værste er, når de ryger, og man får cigaretrøg i hovedet, supplerede næstformand Selma Büsing Wendel.

Låger i begge ender

På vegne af skolekammeraterne skrev Molly og Selma et brev til Frederiksberg Kommunes undervisningsudvalg og gjorde opmærksom på de ubehagelige oplevelser. Undervisningsudvalget kvitterede ved at aflægge skolen et besøg, og nu ser det ud til, at man også har fundet en løsning på problemet.

I hvert fald vedtog et enigt undervisningsudvalg mandag aften, at der skal opsættes låger i begge ender af den nærliggende gangsti. Ved hver af de to låger kommer der et skilt, hvor det tydeligt vil fremgå, at man går igennem en skolegård, og at man skal udvise hensyn over for børnene.

Det er 100 procent elevernes fortjeneste, at vi nu sætter låger op i begge ender af stien.

Ruben Kidde (R), formand for undervisningsudvalget

De to låger vil desuden give Skolen på Nyelandsvej mulighed for at kunne åbne op ind til et lille normalt aflåst grønt areal med en bålplads, der ligger ud til gangstien. Det vil betyde, at skolen får tilført nogle nye værdifulde og grønne kvadratmeter til deres lille skolegård.

Løsningen evalueres efter seks måneder for at be- eller afkræfte, at den har den ønskede effekt.

Formand for undervisningsudvalget, Ruben Kidde (R), er glad for den kommende løsning, som han oplyser vil blive effektueret hurtigst muligt og i hvert fald inden sommer:

- Jeg er stolt over, at vi på Frederiksberg har seje børn som Molly og Selma, der har rakt ud til os politikere. Det er 100 procent elevernes fortjeneste, at vi nu sætter låger op i begge ender af stien med klar og tydelig skiltning, så vi kan få alle voksne til at "opføre sig pænt" i mødet med børnene. Det er også et plus, at skolen nu kommer til at kunne udnytte det grønne areal ved bålpladsen bedre. Vi vil følge med i udviklingen fra politisk hold, lover Ruben Kidde.

- Jeg er stolt over, at vi på Frederiksberg har seje børn som Molly og Selma, der har rakt ud til os politikere, fastslår Ruben Kidde (R). Arkivfoto: Bo Børresen
Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skadedyr

Uhygiejniske skadedyr i Amager-boliger: - Den anden morgen lå der et på vores komfur. Det er lige ubehageligt nok

Mad og drikke

Populær restaurant lukker efter 7 år på Nørrebro: Nu kan du gøre et kup og købe deres ting

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Undergrundstoner

Hvad gemmer der sig mon hernede i bunkeren i Fælledparken? Snart kommer det op til overfladen

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Flagskibsbutik

For første gang i Danmark: Nike åbner butik - se hvor her

Politikontrol

Kaos i skolegården: Så tog betjentene affære

Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

Efterspil

Aggressive FCK-fans invaderede bane under guld-fest: Nu truer klubben med strenge sanktioner

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Kæmpecykelsti

Kaos-krydset ved Dybbølsbro: Her er kommunens plan

Transporttid

Lodtrækning droppes i fordeling af elever på gymnasier

Flot fejl

Pinlig bommert: Kommunen fremhæver smarte hastighedstavler - men de har været slukket i 4 år, siger læserne

Annonce