Annonce
Byliv

Sommerferie i Sydhavn: Jonas og Anna Luna tager byens børn ud i naturen

Af en gren, et græsstrå og to elastikker kan man lave en fløjte, viser Anna Luna, der er en af de to instruktører. Kanalbyens Idrætsforening forsøger sig for første gang med ferieaktiviteter og tager børn ud for at møde naturen. Foto: Hanne Bjørton
Snit en fløjte, tegn med svidekul, find planter og dyr. Kanalbyens Idrætsforening vil hverve nye medlemmer og tilbyder ferieaktiviteter for børn, hvor de kommer ud og møder naturen.

Jonas har løftet en dåse med træpinde væk, som har stået på bålets gløder et stykke tid. Da den har kølet af, kan han hælde en bunke tegnekul ud på bordet, som børnene kan tegne med.

Ude i græsset er Anna Luna i gang med en leg sammen med resten af børnene, men solen er så stærk, at de til sidst trækker ind i skyggen.

Vi er på Naturskolen på Sydhavnstippen. Sommerferien er i fuld gang for skolebørnene, og Kanalbyens Idrætsforening arrangerer ferieaktiviteter med naturen i fokus.

Annonce

Instruktørerne Jonas og Anna Luna, der begge studerer friluftsliv på et norsk universitet, har opgaver og lege med, som børnene bliver kastet ud i.

De skal lave en fløjte af en kløvet træpind med et græsstrå indeni. Der skal også snittes og males træfigurer og bages snobrød over bål.

- Og så har vi Kimsleg, hvor vi har et klæde med nogle forskellige ting, som børnene så selv skal prøve at finde i naturen, fortæller Anna Luna.

De to instruktørmakkere har tidligere undervist norske børn.

- Man mærker lidt en forskel på, hvor tæt de er på naturen, norske og københavnske børn, siger Anna Luna med et smil.

Og det er nordmændene, der færdes mest hjemmevant i naturen, forstår man.

Første gang i ferien

Mange af børnene på dagens hold går i Skolen i Sydhavnen på Teglholmen, og det er i lokalområdet ved skolen, at den 10 år gamle Kanalbyens Idrætsforening holder til og tilbyder en bred vifte af idrætsgrene.

Det er første gang, at foreningen kaster sig ud i at arrangere ferieudflugterne. Initiativet er en del af et samarbejde med DGI Storkøbenhavn, og målet er at få flere børn i foreningslivet.

Instruktør Jonas fortæller i baggrunden deltagerne, hvordan de skal gøre. Mille og Hector er allerede godt i gang med at tegne med kul. De går i klasse sammen på Skolen i Sydhavnen. Foto: Hanne Bjørton

Kanalbyens Idrætsforening har ansat Signe Holmenlund som udviklingskoordinator, og aktiviteter i sommerferien er hendes ide, inspireret af hendes egen barndom på Stevns.

- Jeg tror, det var ungdomsskolen, der arrangerede Aktiv Sommer, hvor der var et helt katalog, og så tilmeldte man sig sammen med sine venner og veninder, og så havde man også noget at lave i de uger, hvor forældrene ikke havde ferie, fortæller Signe, som har en universitetsuddannelse i idræt.

Hun har tidligere været instruktør på idrætscamps hos DGI og sommerferieaktiviteter i Røde Kors.


Man mærker lidt en forskel på, hvor tæt de er på naturen, norske og københavnske børn

Anna Luna, instruktør


Naturtemaet er måske lidt atypisk for en idrætsforening.

- Da vi i foråret arrangerede træning for familier, var vi på grund af coronaen nødt til at holde det udendørs, og det har egentlig inspireret os. Også fordi den nye del af Sydhavnen ligger ret tæt på naturen. Det er også en rød tråd i efteråret, hvor vi skal have søndag i det fri for familier fra august til november, fortæller Signe.

Samarbejdet om, hvilke farver der skal bruges på stammen, lykkes stort set. Foto: Hanne Bjørton

Men der er også idræt på ferieprogrammet her i sommer. I uge 27 havde foreningen en fuldt booket idrætscamp for børn med blandt andet gymnastik, basket, dans og leg.

- Og 31. juli har vi et familiearrangement, hvor vi tager ud i Kongelunden til forskellige aktiviteter og slutter af med mad over bål. Og så gentager vi arrangementet her på Sydhavnstippen 28. juli og 2. august, siger Signe.

Du kan følge med i foreningens aktiviteter og finde tilmelding på kanalbyensif.dk.

Ferieaktiviteter hos Kanalbyens Idrætsforening

Kanalbyens Idrætsforening arrangerer sommerferieaktiviteter for børn og familier. Man betaler for at deltage, og det er ikke kun for foreningens medlemmer.

31. juli klokken 9.30-19 er der sommeraktivitet i Kongelunden for familier

28. juli og igen 2. august, begge dage klokken 8.30-15, er der naturaktiviteter for 6-10 årige på Naturskolen på Sydhavnstippen, ligesom i reportagen her.

Se kalender over foreningens aktiviteter og holdene i den kommende sæson på kanalbyensif.dk

I sæsonen foregår de fleste af foreningens aktiviteter på og omkring Skolen i Sydhavnen på Teglholmen

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Dødsfald: En kulturpolitisk praktiker er gået bort

Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

Annonce