Annonce
Kommunalvalg

Sophie Hæstorp: Vesterbro må ikke blive Østerbro

Sophie Hæstorp Andersen har ikke haft cafélignende arbejde siden 16-års alderen, hvor hun boede i Gladsaxe og arbejdede hos en konditor i Lyngby. Foto: Mynthe Villadsen
Vesterbro har i mange år været alt for dårligt repræsenteret på rådhuset, mener Sophie Hæstorp Andersen. Men hvad vil hun selv gøre for Vesterbro?

Vesterbroånden, grønne åndehuller og forretningslivet på Vesterbro. Det var nogle at de emner, der blev vendt, da VesterbroLIV mødte Sophie Hæstorp Andersen, da hun fredag tog en tjans som frivillig bag baren på Café Sonja.

Sophie Hæstorp Andersen er Socialdemokratiets spidskandidat til overborgmesterposten i København, og siden 1996 har hun boet på Vesterbro. Derfor er det nærliggende at spørge hende, hvad Vesterbro kan forvente, hvis hun ender med at indtage det store borgmesterkontor, og hvad hun mener, er Vesterbros største udfordringer?

- En af de største udfordringer på Vesterbro er, at fortsætte med at være en bydel, der er mangfoldig og rummelig overfor alle typer af mennesker. For det er dét Vesterbro, vi elsker, men det er også dét, der bliver udfordret af for eksempel boligprisernes himmelflugt, siger Sophie Hæstorp Andersen og tilføjer:

Annonce

- Nå det er sagt, så er vi en bydel, hvor omkring en fjerdedel fortæller, at de mangler adgang til grønne områder. Derfor skal vi kigge på, om vi har nok af de her åndehuller, som vi også har brug for som mennesker her i byen.

Hvad kan man gøre for at skabe flere grønne åndehuller på Vesterbro ?

- Noget af det, man kan gøre, er at gøre nogle af de åndehuller, man har i forvejen, endnu mere grønne.

Hvad kunne det være for nogle?

- Det kunne for eksempel være Sønder Boulevard, som ikke er en park, men alligevel rummer en eller anden form, hvor man godt kunne gøre det mere vildt eller mere grønt. Ellers handler det om at finde plads til flere af de her grønne steder. Vi har mange baggårde i København, særligt her på Vesterbro, som er rigtigt flotte og udviklet, men vi har også stadig baggårde, der sagtens kunne trænge til en kærlig hånd. Der har jeg tidligere foreslået, at man afsætter en pulje, ligesom man gjorde i gamle dage med byfornyelsen, til at få gjort de baggårde grønne.

Er det noget du vil arbejde for?

- Ja.

Jeg skal selvfølgelig først og fremmest være overborgmester for hele København, men jeg kan ikke lave om på, at Vesterbro er der, hvor mit hjerte ligger. Og Vesterbro har været rigtig dårligt repræsenteret i mange år på rådhuset, efter min mening

Sophie Hæstorp Andersen

Tilflyttere laver om på Vesterbro

En del af vores læsere fortæller, at de er trætte af tilflyttere, som kommer og laver om på byen. De savner det gamle Vesterbro. Du er selv tilflytter, hvad tænker du om deres oplevelse?

- Da jeg flyttede til Vesterbro i 96, var det mig, der var tilflytteren. I dag er det mig, der er vesterbroer og har den samme bekymring. Derfor mener jeg, vi skal holde fast i at være en bydel, der kan rumme folk. At vi bliver ved med at feste og have det fedt over i Kødbyen, men samtidig rummer vi også et fixerum i H17, selv om vi godt ved, det nogle gange er en svær nabo at ligge op ad.

Hvordan skaber man byfornyelse uden at give køb på den gamle vesterbroånd?

- Vesterbro må ikke bare blive Østerbro. Forstået på den måde, at vi må ikke komme i den situation, hvor vi ikke længere har plads til spillesteder og kultur. For mig er Vesterbro også det sted, hvor vi har plads til at opfostre de næste kunstnere og have plads til øvelokaler, skæve eksistenser og så videre, det synes jeg er rigtig vigtigt at holde fast i. Derfor havde jeg også møde med musikforeningen på Vesterbro forleden om, hvordan kan vi sikrer os, at vi stadig har udøvende kunstnere, og øvelokalerne må ikke blive for dyre.

I Saxogade er der otte socioøkonomiske butikker, som blandt andet hjælper udsatte ud på arbejdsmarkedet. Overskuddet fra salget går til arbejdet med socialt udsatte. Foto: Mynthe Villadsen

Gasværksvejens Skole lukker i forbindelse med etableringen af den nye skole i Kødbyen, en læser spørger, hvad lokalerne fremover skal bruges til?

- Det er der ikke lavet planer om endnu.

Hvad kunne du tænke dig, at de blev brugt til?

- Jeg kunne godt tænke mig at kiggede på, om det kunne bruges på en anden måde, netop til foreningsliv, musik eller lignende. For mig er det vigtigt, at vi stadig holder fast i, at der skal være plads til også at have foreningslivet, og det er noget af det, der er svært at få plads til på Vesterbro.

Annonce

Kommer Vesterbro på budgettet

En læser spørger, hvad du har af visioner for forretningslivet på Vesterbro?

- Vesterbro er først og fremmest karakteriseret ved rigtig mange små butiksejere, detail og så videre, og jeg kunne godt tænke mig, at kommunen bliver bedre til at kommunikere, og det vil jeg arbejde for. Jeg tror, rigtig mange af vores erhvervsliv på Vesterbro og i København oplever, at kommunen er alt for langt væk og meget svært at komme i kontakt med. Jeg kunne godt tænke mig, at vi fik en form for både beskæftigelse- og erhvervscenter som lå mere lokalt og ikke bare et telefonnummer eller et sted, der ligger meget langt væk.

Ved seneste budgetforlig var der ikke mange af pengene, som blev afsat, der røg i retningen af Vesterbro. Af de penge, der landede på Vesterbro, gik de fleste til Musikhuset. Derudover blev der også afsat et beløb til holde åben i weekender i Café Dugnad, men beløbet var så lavt, at det ikke kan lade sig gøre alligevel.

Hvis du bliver overborgmester, kan vesterbroborgerne så forvente, at Vesterbro bliver sat mere på de kommende budgetter?

- Jeg skal selvfølgelig først og fremmest være overborgmester for hele København, men jeg kan ikke lave om på, at Vesterbro er der, hvor mit hjerte ligger. Og Vesterbro har været rigtig dårligt repræsenteret i mange år på rådhuset, efter min mening. Så ja, det at stemme på mig, er også at få en vesterbrostemme på rådhuset.Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Klumme

Gammel motorcykelfabrik har fået nyt liv – Humlebien i Nimbusparken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hunde i byen

Løs hund overfaldt Jonatan: Fodboldtræning endte på hospitalet

Alarm 112

Vognmand mister bil efter taxachaufførs alt for høje fart

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

Klumme

Vi vil gerne nedbringe CO2-udledningen - bare ikke i vores egen baghave først

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Annonce