Annonce
Byliv

Stadig foran vinbar: Omstridte cykelstativer kun flyttet få meter og vendt rundt

Cykelstativer i ny version ved Pasteur på Trianglen
Politikere jublede, da det i marts blev besluttet at flytte cykelstativer, som generede vinbars udendørsservering. Men stativerne er ikke flyttet særligt langt og er fortsat ud for vinbaren, hvilket undrer borgere og de nye indehavere af vinbaren.

Det er egentlig en lille ting, men det har fyldt meget. Og i marts var der glæde hos de radikale og Venstre over, at det lykkedes at få et stort politisk flertal med på, at flytte cykelparkeringen på hjørnet af Trianglen og Blegdamsvej, så den ikke længere generede vinbaren på Trianglen.

Cykelstativerne blev sat op i 2019 på det sted, hvor vinbaren ellers havde haft udeservering og har til formål særligt at servicere cyklister, som skal med metroen fra Trianglen. Der  er i alt mere end 500 cykelparkeringspladser, og 17 af dem mener kommunen skal være på dette hjørne.

Men nu skulle det være anderledes. Cykelstativerne er ganske vist fjernet og flyttet som lovet, men ikke så langt som mange folk havde forestillet sig. Nu står de på tværs på vej mod vinbaren, men langs kantstenen på hver sin side af plakatsøjlen i samme område.

Annonce

- Det betyder, at gæster der vil nyde et glas vin i sommervarmen stadig skal sidde og kigge på cykler, og flytningen har ikke givet mere plads for udeservering, lyder det fra Gert Søndergaard i et læserindlæg til ØsterbroLIV. Og vi på ØsterbroLIV må erkende, at vi frejdigt skrev, at stativerne blev fjernet, hvorefter de blev rykket få meter.

Virker molboagtigt

Vinbaren har skiftet indehaver, og de nye ejere lægger vægt på, at de ikke har været en del af konflikten omkring cykelstativerne, men de undrer sig over løsningen.


Det virker molboagtigt. Jeg har svært ved at se logikken fra Teknik- og Miljøforvaltningen

Mette Annelie Rasmussen (R)


- Det er lidt underligt. Det er som om, at det næsten bliver værre nu, fordi nu begynder folk at parkere cyklerne ved siden af stativerne, siger den ene af de nye ejere, Theis Skånstrøm.

Politikerne vedtog i de såkaldte overførselsforhandlinger i marts, at der skal ske en "nedtagning og genplacering af 17 cykelparkeringspladser på hjørnet af Blegdamsvej og Trianglen." Dermed lever den nye placering op til beslutningen. Alligevel kommer resultatet bag på den radikale Mette Annelie Rasmussen.

- Det virker molboagtigt. Jeg har svært ved at se logikken fra Teknik- og Miljøforvaltningen, det virker politisk tonedøvt i forhold til det, som var hensigten, siger hun.

- Men er det ikke jer, som har truffet en beslutning, som I måske ikke var klar over, hvad indebar, fordi I ikke kiggede ordentligt på det?

- Det er svært at sige, men det er da muligt, men så må vi råde bod på det og lytte til københavnerne. Det kan godt være, at det er en lille sag, men det kan have stor betydning for en erhvervsdrivende, siger hun og lægger dermed vægt på, at der må kigges på sagen igen.

Cykelstativernes tidligere placering hvor de stod på tværs foran vinbaren. Foto: Allan Marouf
Annonce

Bør give mening

Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard fortæller, at hun ikke har fået nogle henvendelser om sagen. Men hun forventer, at de budgetnotater, som politikerne modtager fra forvaltningerne i kommunen, når der skal fordeles penge, svarer til de politiske intentioner, de har.

- Når der er et budgetnotat, regner jeg som politiker med, at det giver mening, siger hun.

Politikerne kunne dog have valgt et andet forslag fra forvaltningen til parkering af cykler. En dyrere løsning foreslog at fjerne stativerne helt fra området ud for vinbaren og i stedet placere dem på en helle ud for cykelstien nogle meter længere henne.

Den model vurderede politikerne ifølge Cecilia Lonning-Skovgaard til ikke at være trafiksikker nok.

- Hvis der viser sig at være problemer med den valgte løsning,vil jeg kigge på, hvad der er op og ned i sagen, siger hun.

Annonce

Samme mulighed

Teknik- og miljøforvaltningen skriver i en skriftlig kommentar til ØsterbroLIV, at politikerne traf en beslutning om at give midler til muligheden med at placere stativer på samme areal. Forvaltningen fremhæver, at vinbaren med den løsning bør få mere plads til udeservering:

- Den tidligere placering af de 17 stativer på arealet betød at den erhvervsdrivende på Trianglen 7 (vin) ikke havde meget mulighed for et udeareal, hvor der kunne søges om tilladelse til udeservering, mens den anden erhvervsdrivende på Trianglen 7 (juice) havde et større udeareal, som der kunne søges om tilladelse til udeservering på. Den nye placering af stativerne medfører at de to erhvervsdrivende får samme mulighed for et areal til udeservering; nemlig cirka 12  kvadratmeter hver, skriver forvaltningen.

Annonce

Spørgsmål om adfærd

Formand for Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf, der også har kæmpet for bedre forhold for udeservering for vinbaren, konstaterer, at politikerne har valgt den løsning af de to forslag, som de fik forelagt, hvor stativerne skulle være på hver sin side af plakatsøjlen og fortsat foran vinbaren.

- Men måske skal der en to-trins-raket til, hvor de fjernes igen, siger han med et glimt i øjet. Han mener dog også, at problemer bunder i cyklisters adfærd, hvor cykler parkeres uden for stativerne, som det nu sker på Trianglen.

- Det er et generelt problem, som jeg kender fra mange erhvervsdrivende, som må fjerne cykler foran deres facader og ved deres udeservering, siger Allan Marouf, som dermed peger på, at vinbaren ville få bedre vilkår for udeservering, hvis cyklister holdt sig til at parkere jernhestene i stativerne og ikke udenom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce