Annonce
Krim

Stor aktion mod vandpibecaféer: Nu er den gal igen

Stor fangst af ulovlig vandpibetobak er beslaglagt på 9 vandpibecaféer. Foto: Skattestyrelsen

Sammen med nærpolitiet ved Københavns Politi foretog skattestyrelsen torsdag aften en omfattende aktion på flere vandpibecaféer i København. Her blev kontrolleret om der var betalt afgift af den vandpibetobak, der blev solgt i vandpibecafeerne.

I løbet af aftenen blev ni cafeer besøgt. På fem af cafeerne var der ikke dokumentation for, at der var betalt afgift af vandpibetobakken, og vandpibetobakken blev derfor beslaglagt af Skattestyrelsen. Samlet blev der under aktionen beslaglagt 46 kg vandpibetobak. En enkelt cafe nåede endda at få beslaglagt varer to gange i løbet af samme aften.

- I løbet af aktionen valgte vi at tage tilbage til et af de steder, hvor vi tidligere på aftenen havde beslaglagt otte kg vandpibetobak. Cafeen havde i mellemtiden skaffet ny tobak til kunderne. Desværre havde de også denne gang undladt at sørge for dokumentation for, at der var betalt afgift af de nye varer. Vi beslaglagde derfor tre kg yderligere det samme sted, fortæller Anne Sofie Hedemann, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Annonce

Intensiv indsats

Skattestyrelsen har sat massivt ind mod vandpibetobak, der ikke er betalt afgifter af. Som led i denne indsats beslaglagde Skattestyrelsen senest i oktober knap 100 kg vandpibetobak, der heller ikke var betalt afgifter af, i forbindelse med en kontrolaktion mod kiosker på Nørrebro i København.

- De vandpibecafeer, vi besøgte i sidste uge, adskiller sig ikke fra, hvad vi ellers ser, når vi er ude. Det vil sige kiosker og vandpibecafeer, der sælger vandpibetobak, hvor mange ikke kan dokumentere, hvor tobakken kommer fra, eller om der er betalt afgift af tobakken. Vi har generelt et bredt fokus på tobaksområdet. Det gælder alle led i distributionskæden, når vi gennemfører vores kontroller, fortæller Anne Sofie Hedemann.

Når en virksomhed sælger vandpibetobak skal virksomheden kunne dokumentere, hvor vandpibetobakken er købt, og at der er betalt den korrekte afgift. Kan virksomhederne ikke det, kan Skattestyrelsen vælge at beslaglægge tobakken og tilbageholde den, indtil afgiften er betalt.

Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HISTORISK

Hanne har studeret lokummer i København: - Du kan let se forskel på, om det er rige eller fattige, der har skidt

Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Historisk

Søen ved landsbyen: Københavnernes vandforsyning gennem 500 år

Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Alarm 112

Politiet leder efter spinkel mand med kort skæg efter knivstik

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Chok

Teglværket skal forlade Sydhavnen: Vi finder ikke sådan et sted igen

Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Annonce