Annonce
København

Svar fra Socialforvaltningen: Emdrupvej bliver midlertidige udslusningsboliger

Den røde prik viser, hvor de skæve boliger skal ligge på Strødamvej. Foto: Illustration fra "Udmøntning af Skæve Boliger. 12 skæve boliger på Strødamvej og 12 skæve boliger på Scherfigsvej September 2020".
Beboerne vil være mennesker, der kan have behov for et rehabiliteringsforløb af cirka seks måneders varighed for at lære at bo i egen bolig. Når de er klar, skal de altså flytte videre, skriver forvaltningen i et svar til Merete Pedersen.

Debat: Kære Merete

Dit læserbrev viser, at der kan være brug for opklaring i forhold til de nævnte projekter. For din beskrivelse af Strødamvej beskriver meget fint de tanker, der om de fem containerboliger på Emdrupvej. Så her er adresserne mikset sammen.

I forhold til de skæve boliger på Strødamvej er der ikke ændret i planerne. Det bliver det helt almindelige skæve boligafdelinger, hvor der ikke er nogen aldersbegrænsning, og hvor opholdet i boligen er varigt. Det er et meget lille antal boliger, og målgruppen er mennesker, der ikke har en kaotisk livsførelse.

Annonce

Helt overordnet er det sådan, at når Københavns kommune skal bygge egnede boliger til mennesker, der er i berøring med Socialforvaltningen, for eksempel hjemløse eller mennesker med nedsat funktionsevne, er det Økonomiforvaltningen, der udpeger placeringen i samarbejde med Socialforvaltningen. Det gælder også i forhold til Strødamvej. Kommunen har kun de grunde, den har, og der arbejdes målrettet efter at fordele socialforvaltningens tilbud ud over hele byen. Og Bispebjerg huser ikke flere end andre kvarterer.


Kommunen har kun de grunde, den har, og der arbejdes målrettet efter at fordele socialforvaltningens tilbud ud over hele byen

Socialforvaltningen


I forhold til de fem containerboliger på Emdrupvej er der tale om yngre mennesker, der sluses ud af herberger og i stedet placeres i en midlertidig udslusningsbolig i en tidsbegrænset periode. De kan have behov for et rehabiliteringsforløb af ca. seks måneders varighed for at lære at bo i egen bolig. Når de er klar, skal de altså flytte videre. Forslaget om Emdrupvej er der endnu ikke fundet finansiering til og det indgår derfor forhandlingerne for budget 2022.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

Annonce