Annonce
112

Svindlere sigtet: Politiet i opfordring til ældre borgere

Efterforskningen af svindlen mod den ældre borger har nu ført til, at fem mænd er blevet sigtet for bedragri. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
En ældre borger, der var blevet narret til at udlevere koden til sin NemID, gik til politiet, der nu har sigtet fem mænd for bedrageriet.

Fem mænd i alderen 20 - 61 er blevet sigtet for bedrageri. Det sker efter, København Politi har fulgt pengeoverførslerne fra en ældre borgers konti, som svindlere havde skaffet sig adgang til ved at ringe manden op og udgive sig for at være en bankansat.

- Vi fik i marts en anmeldelse fra en ældre borger, der havde fået et opkald fra en person, som udgav sig for at være bankansat, og som snød borgeren til at give sine koder til sit nemID. Efterfølgende blev der overført et stort pengebeløb fra borgerens konto og til flere andre konti, siger politikommissær og leder i sektion for økonomisk kriminalitet, Anne Katrine Kristensen.

Hun fortæller, at efterforskningen fortsætter.

Annonce

- De fem personer er sigtet på baggrund af den konkrete sag fra foråret, men som en del af efterforskningen undersøger vi selvfølgelig også, om der skulle være lignende forhold, som de kan knyttes til, siger Anne Katrine Kristensen.

Politiet kommer i den forbindelse med en klar opfordring:

- Vi vil gerne minde om, at banker aldrig tager kontakt til borgere på den måde og afkræver koder til nemID, og jeg vil gerne opfordre til, at man – hvis man får et mistænkeligt opkald – ringer til os på telefon 114, siger hun.

en del ældre er sent i livet kommet i gang med computere, internet og smartphones. Derfor kan de være mere udsatte

Louise Kambjerre Scheel, seniorkonsulent Ældresagen

I Ældresagen bekræfter de, at mange ældre bliver udsat for svindelforsøg.

- Den digitale dannelse i samfundet er noget, man lærer. For yngre generationer er det noget, man har fået ind fra barnsben eller gennem arbejdslivet. Men en del ældre er sent i livet kommet i gang med computere, internet og smartphones. Derfor kan de være mere udsatte for digital kriminalitet, fortæller Louise Kambjerre Scheel, der er seniorkonsulent i Ældresagen.

Hun tilføjer, at Ældresagen opfordrer alle offentlige myndigheder til i højere grad at understøtte alle borgeres digitale kompetencer.

- Digital dannelse går fra vugge til grav. Selv, hvis man lærer en digital løsning i dag, kommer der en ny om 10 år, ingen af os kender til. Det bør i højere grad have myndighedernes fokus, at alle er med, så vi kan begå os sikkert, siger hun.

Ældresagen understreger, at der intet pinligt eller skamfuldt er over at være forsøgt snydt. Tvært imod er det vigtigt straks at kontakte politiet, så der kan blive sat en stopper for forbryderne.

Hvis du opdager eller mistænker, at dine personlige oplysninger er blevet stjålet, kan du kontakte Digitaliseringsstyrelsens Hotline døgnet rundt alle dage året rundt på telefon 33 98 00 98.

Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

Historisk

Søen ved landsbyen: Københavnernes vandforsyning gennem 500 år

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Dall: Wammen fik sin aftale, Sofie Carsten sit arbejdsbud - og Ellemann og Pape fik vist sammenhold

Alarm 112

Politiet leder efter spinkel mand med kort skæg efter knivstik

Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Chok

Teglværket skal forlade Sydhavnen: Vi finder ikke sådan et sted igen

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Byliv

Lokket til at sige ja til kopi af jysk vartegn: - Jeg synes, det nærmer sig bondefangeri

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Annonce