Annonce
PROTESTPARTIET

Sydamagerlistens spydspids: Vi får mere medvind de kommende fire år

Flemming Blønd studerer valgets resultat på den store skærm i rådhushallen. Foto: Jan Jeppesen.
Sydamagerlisten, der arbejder for sammenlægning med Tårnby Kommune, var snublende tæt på at hive to mandater, men må nøjes med et enkelt. Det er dog et vink med en vognstang om, hvad der venter de kommende fire år, siger partiets spidskandidat Flemming Blønd.

Flemming Blønd, Sydamagerlistens spydspids i valgkampen, har svært ved at finde en grimasse, der kan passe, efter valgresultatet. På den ene side er det lykkedes for protestpartiet at gafle et enkelt mandat. På den anden side manglede partiet kun 42 stemmer for at sikre endnu et mandat.

- Jeg synes dog, at borgerne har sendt et meget klart signal om, at de ønsker forandring. Forligspartierne (Socialdemokratiet, Liste T og Venstre, red.) er gået markant tilbage, mens kritikerne er gået frem. Vi er et nyt og uprøvet parti, men mange har taget os alvorligt, siger Flemming Blønd, og tilføjer:

- Vi har slet ikke haft de samme muskler og penge, og alligevel er vi sluppet godt igennem. Der er mange punkter, der skal bringes i spil de næste fire år, og nu er vi i gang. Vi ser flere og flere tilflyttere i Dragør, så jeg regner bestemt med, vi får mere medvind de kommende fire år.

Annonce

eg synes dog, at borgerne har sendt et meget klart signal om, at de ønsker forandring. Forligspartierne (Socialdemokratiet, Liste T og Venstre, red.) er gået markant tilbage, mens kritikerne er gået frem. Vi er et nyt og uprøvet parti, men mange har taget os alvorligt.


Og dem, der kommer til at sidde ved roret, kommer til at få det svært. Det er jeg sikker på. Vi holder på vores integritet og er stadig overbeviste om, at vi skal lægges sammen med Tårnby. Selvfølgelig bliver vi samarbejdsvillige, men det kommer til at gøre ondt på nogle områder, hvis Dragørs selvstændighed skal bevares, understreger Flemming Blønd.

På fallittens rand

I valgkampen og igen på valgaftenen gentog han Sydamagerlistens mantra:

- Vi lever på fallittens rand. Det er kun løbende gældsoptagelse og udsalg af vore kronjuveler, der har reddet os fra at blive sat under Indenrigsministeriets administration. Det er jo næsten symbolsk, at selv om vi har et budget på knap én millliard kroner, så har vi har måttet søge fondsmidler for at redde vores vartegn, Lodstårnet. Tak til A.P. Møllerfonden. Den gamle Dragør-dreng Arnold Peter Møller, der flyttede til Svendborg, tog desværre sit berømte mundheld 'rettidig omhu' med sig. Det savner vi, sagde han.

Flemming  Blønd scorede klart flest personlige stemmer af kandidaterne fra listen.

Flemming Blønd fik 195 stemmer, mens skovfoged Sven Norup og Ann Marquardsen kom på de næste pladser med henholdsvis 37 og 29 stemmer.

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Fødselsdags-koncert

Hjalmer Larsen gav den gas på Frederiksberg Rådhus: Avisen fejrede fødselsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Øjenvidne

Mille gik forbi gerningsstedet fem minutter efter drabet: Det er meget bekymrende

Alarm 112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

Skuddrama

Skuddrama på Sorgenfrigade: Erhvervsdrivende skræmt fra vid og sans

Skuddrab

Hemmeligt møde førte til drabet i Sorgenfrigade: Sådan er bande-situationen lige nu

Mette Frederiksen beklager butiksbesøg uden mundbind

Rigshospitalet

Signe mangler fire kollegaer: Rigshospitalet aflyser hjerteoperationer på grund af mangel på sygeplejersker

Byfornyelse

Sebastian er frustreret: Rantzausgade har fået en fed fuck-finger i julegave

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

112

Hunde gik til angreb: Fem gymnasieelever på hospitalet

Annonce