Annonce
Lokaldemokrati

Tag aldrig et nej for et nej: Du kan være med til at kæmpe for Østerbro

Allan Marouf (tv) var som formand for Østerbro Lokaludvalg før jul med til at indvie cykelstien på Indiakaj, som er en af de ting, han fremhæver, at lokaludvalget har arbejdet for at få gennemført i samarbejde med borgerne. Foto: Thomas Frederiksen
Der skal vælges nye lokaludvalg, og fristen til selv at stille op og stemme på, hvem der skal sidde der, er på fredag. Du skal repræsentere en forening eller et netværk for at være med.

Østerbro Lokaludvalg har eksisteret i snart 15 år, og nu er der valg til lokaludvalget igen.

Det består af frivillige borgere, som blandt andet uddeler kommunale penge til arrangementer, som skal samle Østerbro. Lokaludvalget kan ikke selv træffe beslutninger, men de skal høres og inddrages af Københavns Kommune, når der er beslutninger, som vedrører Østerbro, og herunder Nordhavn.

Og de kan  påvirke rådhuset til at træffe beslutninger, der gavner borgerne.

Annonce

- Vi er bindeleddet mellem borgerne og rådhuset. Vi sender høringssvar, men så er de uformelle kontakter også vigtige, hvor vi kontakter politikere, når der er noget aktuelt på Østerbro. Det er nærmest det vigtigste, og det er vigtigt at bide sig fast, siger Østerbro Lokaludvalgs formand Allan Marouf, som har siddet i lokaludvalget i næsten 12 år, de seneste  over 5 år som formand.

Brænder for bydelen

Allan Marouf repræsenterer den boligforening, han bor i. Lokaludvalgene i Københavns Kommune er organiseret således, at det er foreninger, organisationer, netværk, brugerbestyrelser og andre aktører, som har mulighed for både at afgive stemme til valget og at opstille en kandidat til valget. Fristen for at deltage er på fredag 14. januar.

Vi er frivillige folk, der brænder for vores bydel, og jeg er stolt af det, som vi har opnået

Allan Marouf, formand for Østerbro Lokaludvalg

Blandt de ting som Allan Marouf peger på, at lokaludvalget har presset på for at få igennem i Københavns Kommune, er: cykelsti på Indiakaj, cykelsti og rekreativt område på Strandboulevarden, cykelgade i Nordre Frihavnsgade, sundhedshus i Randersgade, landstrøm til krydstogtskibene, en ny busrute 14 og helleanlæg på Østerbrogade. Der er tale om sager, hvor lokaludvalget har kæmpet for borgernes ønsker rundt omkring på Østerbro.

- Vi er frivillige folk, der brænder for vores bydel, og jeg er stolt af det, som vi har opnået. Vi bruger flere timer om ugen på at sætte os ind i ting, som har med Østerbro at gøre. Vi tager borgernes ønsker og bekymringer alvorligt, siger Allan Marouf, som ikke lægger skjul på, at han bruger en hel del tid på dette arbejde.

Annonce

Weekend og Åben

Selvom kommunen ikke bevilliger penge til ønsker projekt på Østerbro på ét tidspunkt, kommer der en ny mulighed, og det gælder om at fastholde interessen, er hans erfaring.

- Det handler om at blive ved og ikke bare tage et nej for et nej, fastslår han og nævner også, at lokaludvalgets arbejde også kan handle om for eksempel trivslen i en daginstitution eller på et plejehjem eller cykelstativer, som er dårligt placerede og generer både borgere og erhvervsdrivende. Mangfoldigheden er stor.

Han fremhæver også, at lokaludvalget ønsker at samle østerbroerne på tværs af alder og interesser. Udover at lokaludvalget uddeler kommunale puljepenge til andre, som holder arrangementer, står de selv bag den årlige Østerbro Weekend hver sommer og har været primus motor i at sætte den nye festival Åben i gang, som nu har fundet sted to år i træk i september.

Valg til lokaludvalget

Foreninger, organisationer, netværk, brugerbestyrelser og andre aktører, der er aktive, har mulighed for både at afgive stemme til valget og at opstille en kandidat til valget. Lokaludvalget betjener både Østerbro og Nordhavn

Lokaludvalget står andet for at støtte og arrangere lokale kulturprojekter, udarbejde høringer i forbindelse med byudvikling og lave borgerinddragelse i forbindelse med nye skoler og institutioner, skybrudsprojekter, cykelstier – og alt muligt andet.

Lokaludvalgene råder over penge til lokale projekter og aktiviteter. Som borger kan man søge om disse midler gennem puljeordningen, og dermed få mulighed for at lave lokale projekter.

Østerbro Lokaludvalg består af 23 medlemmer, nemlig 10 præsentanter fra de partier som også er repræsenteret i Borgerrepræsentationen. Partierne udpeger selv repræsenter, som bor på Østerbro.

 13 repræsentanter fra foreninger, organisationer, netværk eller lignende, der er aktive i bydelen.

Lokaludvalgene vælges for en 4-årig periode.

Læs mere om valget og tilmeld dig her

Embed: Valg til lokaludvalg 2022 | Østerbro Lokaludvalg
https://oesterbrolokaludvalg.kk.dk/valg
Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce