Annonce
Kultur

- Tag gaden tilbage til fællesskabet

Mens vi drømmer om Østerbrogade uden vejarbejde og tænker tilbage til tiden, der var engang, skal vi alle på Østerbro huske at bakke op om gaden - for fællesskabets skyld. Arkivfoto

- Hvis du vil have dine lokale butikker i morgen, skal du bruge dem i dag.

Sådan fik vi igen og igen at vide under coronakrisen, at vi skulle støtte vores lokale butikker, men på Østerbro er det ikke virus, der bekymrer, men vejarbejde. I månedsvis har afspærringer, opgravninger og trafikalt kaos holdt de erhvervsdrivende, som gidsler.

Det er for fællesskabets skyld og den sammenhængskraft, der er i at have et lokalt handelsmiljø, der er helt unikt og på mange punkter i særklasse, når det kommer til både tilbud og kvalitet.

Derfor er det også så meget mere imponerende, at det er butikkerne selv, der holder fanen højt og over en bred kam, stadig støtter de lokale idrætsklubber med sponsorater, holder vejfester og sågar roser de kunder, der tør klatre over forhindringerne og komme på besøg. Ja, faktisk vil de hellere snakke om deres loyale kunder, der holdt gang i butikkerne under coronakrisen, end de mange udfordringer ved vejarbejdet.

Annonce

Nu opfordrer vi alle til at tage gaden tilbage.

For det er ikke for deres skyld, at du skal købe din kaffe, skifte cykel, mobiltelefon eller briller på Østerbrogade.

Og det er heller ikke for den tomme floskel om, at det er for din egen skyld. Det er for fællesskabets skyld og den sammenhængskraft, der er i at have et lokalt handelsmiljø, der er helt unikt og på mange punkter i særklasse, når det kommer til både tilbud og kvalitet. Det er mangfoldighed, liv og begejstring. Det er Østerbro, når det er bedst.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Byliv

19-årige Stefanos 'fader' fyrene på Finsensvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

København vil afhjælpe mangel på hænder med ledige svenskere

Byliv

Efter brand: Kendt café lukker permanent

Erhverv

Thomas Delaney køber Frederiksberg-villalejlighed af en nuværende FCK'er: Se den 11 millioner kroner dyre bolig

Nyhed

Nyt medie på Frederiksberg ser dagens lys

Annonce