Annonce
Trafik

Test medfører nattekaos mellem Vanløse og Frederiksberg Station det næste halve år

Foto: Martin Sørensen
En testfase af nyinstallerede sporskifter ved Vanløse Station betyder, at der i det kommende halve år indsættes metrobusser om natten fra søndag til og med torsdag på strækningen mellem Vanløse og Frederiksberg. Resten af Metroen er ikke påvirket af arbejdet med de nye sporskifter.

I løbet af sommerferien blev der installeret nye sporskifter på metrosystemet ved Vanløse station. De nye sporskifter sikre, at der kan indsættes flere metrotog i myldretiden, så der er bedre plads i Metroen.

I alt er der indkøbt otte nye togsæt til linjerne M1 og M2, som kører mellem Vanløse og henholdsvis Vestamager og Københavns Lufthavn. De nye tog vil gradvist blive indsat i driften i løbet af de kommende år, men inden da skal de gennem en lang række tests, og det samme skal sporskifterne ved Vanløse station.

Generer færrest muligt

- Metroen er et førerløst system, så en lang række funktioner skal opdateres og gennemtestes, inden at vi kan få grønt lys til at ibrugtage de nye sporskifter og tog. Det handler først og fremmest om sikkerhed, men også om at vi stræber efter at tilbyde vores passagerer en meget høj driftspålidelighed, siger kunde- og analysechef i Metroselskabet, Jesper Overgaard. Han fortsætter.

- Metroens passagerer er vant til høj service, og der er en forventning om et sømløst, fuldautomatisk, førerløst system, som kører døgnet rundt alle årets dage. De forventninger har vi selv været med til at bygge op, og det er også ambitionsniveauet, når vi tager de nye tog og sporskifter i brug fra næste år, selv om børnesygdomme næppe helt kan undgås.

Ifølge Metroselskabet vil de mange test af de nye sporskifter, at der indsættes metrobusser på strækningen mellem Vanløse og Frederiksberg fra klokken 22:00 - 06:00 natten til hverdage. Hvilket vil sige natten til mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Dog ikke i uger med skoleferie (uge 42, uge 51-52 samt uge 7). Arbejdet gik i gang søndag 12. september klokken 22:00 hvor de første metrobusser blev indsat.

Der også metrodrift mellem Vanløse og Frederiksberg fredag og lørdag nat, ligesom vi undlader at gennemføre tests i efterårsferien, juleferien og vinterferien.

Metroselskabet

Ifølge Metroselskabet ventes sporskifterne og de nye tog klar til ibrugtagning i løbet af 2022.

Resten af Metroen kører som normalt, og Frederiksberg station vil også være åben under hele testperioden. På M1/M2 kan man fortsat komme fra Frederiksberg til henholdsvis Vestamager og Københavns Lufthavn, ligesom M3 Cityringen og M4 vil fungere som normalt.

- Vi tilstræber os at gennemføre vores tests på de tidspunkter, hvor vi generer færrest mulige passagerer. Derfor er der også metrodrift mellem Vanløse og Frederiksberg fredag og lørdag nat, ligesom vi undlader at gennemføre tests i efterårsferien, juleferien og vinterferien. Under alle tests indsættes metrobusser, så vores passagerer fortsat kan regne med en transportløsning døgnet rundt. Resten af Metroen vil ikke blive påvirket af arbejdet med de nye sporskifter. Vi beklager de gener, som de planlagte tests vil medføre for vores passagerer, forklarer Jesper Overgaard.

Fakta

På Vanløse station gøres der klar til, at togene kan køre tættere på hinanden, uden at der opstår kø i systemet. Efter planen skal der på sigt være op til 36 tog i drift i myldretiden mod 31 i dag på linjerne M1/M2.

Der er indkøbt otte nye tog for at øge kapaciteten på linjerne M1 og M2. De nye tog har allerede været igennem en række tests, og de bliver taget i brug i løbet af 2022.

De nye tog skal være med til at øge kapaciteten i myldretiden og dermed tilgodese den stigning i passagertallet, som følger med flere beboere i Storkøbenhavn. De nye tog er med til at fremtidssikre linjerne M1 og M2.

Frederiksberg station vil være åben under hele testperioden. Der vil køre Metro i hele perioden mellem Frederiksberg og Københavns Lufthavn/Vestamager, ligesom M3 Cityringen og M4 ikke er påvirket af arbejderne i Vanløse.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce