Annonce
Sport

Thomas Frank er nomineret til stor Premier League-pris

Thomas Frank er nomineret til prisen som sæsonens manager i Premier League. Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix
Efter en god debutsæson i Premier League kan Thomas Frank blive kåret som sæsonens manager.

Thomas Frank har sørget for, at Brentford overlever sin første sæson i Premier League efter sidste års oprykning, og det kan han nu blive hædret for.

Den danske træner er således nomineret som sæsonens manager i den engelske fodboldliga, oplyser Premier League på sin hjemmeside fredag.

Han nægter dog at tage hele æren for de gode præstationer.

Annonce

- Selvfølgelig er det rigtig dejligt. Jeg synes, det er en anerkendelse af det hårde arbejde, spillerne og staben leverer. Det har jeg sagt før. Selvfølgelig forstår jeg, at jeg er frontfiguren, siger han ifølge tipsbladet.dk på fredagens pressemøde.

- Det er mig, der snakker til jer (pressen, red), og det er mig, der får skylden, når det går dårligt, men ingen kan gøre det på egen hånd. Vi har brug for en fantastisk stab bag os, lyder det fra danskeren.

Det er ikke hvem som helst, Thomas Frank dyster med. Manchester Citys Pep Guardiola og Liverpools Jürgen Klopp er således også nomineret.

Det samme er Eddie Howe, der knap midtvejs i sæsonen overtog Newcastle, og Patrick Vieira, der har ført Crystal Palace til en øjeblikkelig 11.-plads.

Link til nyheden på Premier Leagues hjemmeside

I motivationen for at nominere Thomas Frank fremhæves især Brentfords sejre over flere af Premier Leagues store klubber.

- Danskeren har leveret en utrolig debutsæson i Premier League. Han har ført oprykkede Brentford til en 13.-plads, ligesom han har fået ros for sit holds strålende spillestil, som har hjulpet holdet til at slå Chelsea, West Ham, og Arsenal, lyder det på Premier Leagues hjemmeside.

Fodboldfans har mulighed for at stemme på deres favorit, og når stemmerne er talt op, bliver de lagt sammen med stemmerne fra et panel af fodboldeksperter.

Thomas Frank blev cheftræner i Brentford i oktober 2018, da klubben lå i den næstbedste række.

Han fik en forfærdelig start og tabte otte ud af de første ti kampe, han stod i spidsen for. Men ledelsen i Brentford holdt fast, og i sommeren 2021 endte det altså med oprykning til Premier League efter en sejr over Swansea i den afgørende playoff-finale.

Allerede året forinden havde Brentford nået playoff-finalen, men tabte til Fulham.

/ritzau/

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Hvert tredje fattige barn har forældre, der arbejder: - Det er ikke en udfordring, der skal negligeres

Søndagsforstyrrelser

Sadomasochister i stramt tøj omringer Østerbro: Her er vejene, du skal undgå - eller opsøge

Ny drikkevandsfond kan give rent vand til 15.000 mennesker om 50 eller 100 år: - Vi handler alt for sent

Annonce