Annoncørbetalt indhold

Til hjælp i planlægning af køkkenøen – op til to gange mere plads!

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Glem ikke køkkenøen under reparation eller renovering!

Alle, der elsker madlavning, kender betydningen af et velorganiseret køkken, og hvor nemt og endog behageligt en gourmetmiddag kan være, når man bruger de rigtige værktøjer, når man laver mad. Naturligvis er råmaterialer af høj kvalitet naturligvis grundlæggende for god smag, men det er helt sikkert den slags forberedelse og det anvendte udstyr, der er lige så vigtigt for mad. Desværre skal alle slags plader og apparater pakkes et sted. En god måde at få ekstra skuffeskabe på og en større område er at omhyggeligt planlægge køkkenøen.

Annonce


Smuk og funktionel køkkenø

En gennemtænkt køkkenø, der passer til køkkenmøbler og bordplader, er helt sikkert et godt syn, men gå ikke glip af den praktiske side af den. Den tilsatte bordplade giver meget plads, både når man forbereder og serverer mad. Det menes ofte, at køkkenøen fungerer godt i et åbent eller rummeligt køkken, men det kan også være muligt i et smalt rum, hvor lagerindstillingerne er mere begrænsede. Når køkkenet er smalt, er vægskaberne helt opgivet, og er behovet for indbyggede skabe og skuffer på køkkenøen tydeligt. Sandt nok, når man laver planer og vælger møbler, kan man bestille en køkkenø-bordplade, så den er mindst 30 cm større end rammen og skabene, ellers er det ikke behageligt at sidde på øen.


Eksperter mener, at den bedste brug af bordpladen skal tages i betragtning i størrelsen af en bestemt køkkenø, og i tilfælde af en smalere ø undgås skabe, der åbner begge veje. Hvis du ikke kan passe to fuld størrelse kabinetter under køkkenøen, skal du begrænse dig til et lagerplads, der kun åbner til den ene side.


Hvor stor skal køkkenøen være?

Der er ingen enkelt og bestemt regel om størrelsen på køkkenøen. Det afhænger af, hvad det bruges til. Er køkkenøen specielt designet til madlavning og køkkenapparatplacering, eller fungerer det som spisebord eller serveringsplatform? Er øen udstyret med en vask og en vandhane, eller ligner det et forhøjet plan som en bar? På enhver måde kan enhver løsning være interessant og godt. På en måde kan hver enkelt løsning være interessant og godt: både åbne hyller eller skuffer samt moderne rumfordelere, der er af samme materiale – kvarts, marmor eller granit.


Køkkenøen, som trækker en imaginær linje mellem det åbne køkken og stuen, er den mest almindelige. Hvad kunne være bedre end at have en chance for at lave mad, så alle kan deltage i samtalen, og du behøver ikke at vende ryggen til venner eller familie!


Ifølge indretningsarkitekter foretrækker næsten 80% af køkkenplanlæggerne en løsning, hvor den ekstra bordplade på en køkkenø forbinder stuen og køkkenet og samtidig tjener som et ekstra designelement. Hvis den samme sten også dækker en eller alle sider af øen, er resultatet særligt smukt.


Det ville helt sikkert være nyttigt at undersøge mulighederne før den endelige beslutning. Som regel overflader, der skal dækkes med en sten lavet af et stykke, kan ikke være mere end tre meter lange.


Skal køkkenøen have en (ekstra) vask?

Køkkenøen betyder ikke nødvendigvis bare den ekstra arbejdsplads eller opbevaringsplads. Det kan være hjemmets centrum, hvor alt mad er lavet og spist. Hvilke teknikker der skal bruges på køkkenøen afhænger i høj grad af alles vaner og behov. Det skal dog tages i betragtning, at installationen af en vask (eller en ekstra vask) og en vandhane til øen kunne betyde omfattende rørarbejde og mere omfattende reparationer. Det samme gælder for komfuret – selv om tilsætningen af kogeplader til køkkenøerne normalt er mindre besværlig, er det også nødvendigt med elektrisk tilslutning og ventilation. Ved bestilling af et elprojekt er det værd at være opmærksom på køkkenøens belysningsløsningen!


Måske er en ikke-traditionel køkkenø mere egnet

Øen, som forbinder køkkenet og stuen, er måske ikke et traditionelt rektangel overhovedet. Hvis der er tilstrækkelig plads, er det køkkenøen et sted hvor du kan lade fantasien flyve frit. Vælg mellem en bordplade lige fra samme sten eller kombinere, for eksempel med kontrastfarver, sort og hvid marmor? Eller sætte sammen farverig kvartssten og slidstærk granit? En trekant eller en cirkel, en omvendt pyramide, en snittet bådnese eller en tofladet overflade – der er så mange muligheder!


Du kan være sikker på, at du får præcis det, du har brug for fra Granitop, og wow-effekten er garanteret!

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.