Annonce
Livsstil

”Til vi ikke har flere stemmer tilbage”

Par Af kommer oprindeligt fra en moderne Bahai-familie. Hendes forældre var begge Bahai. Grundprincipperne i troen er harmoni mellem videnskab og religion, et princip, som i ifølge Bahai-samfundet forhindrer religiøs fanatisme og overtro, samt at videnskaben ikke bliver brugt udelukkende materialistisk. Par Af har derfor aldrig været tvunget til at bære tørklæde, og selv om hun havde muslimske familiemedlemmer, der bar det, var det aldrig et problem i hendes barndomshjem. Hun var en fri ung kvinde, der ikke var underlagt religiøse normer. Par Af fik slettet sit tilhørsforhold til Bahai, for hun var bange for, at hendes egen politiske kamp ville bringe dem i uføre. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Kvinder brænder deres hijab og klipper deres lange hår af, mænd følger dem i Teherans gader i sympati. Unge kvinder og unge mænd. Protesterne startede den 16. september og har nu bredt sig til hele landet og langt ud over Irans grænser. Demonstrationerne fortsætter i Europas hovedstæder. Par Af, en herboende iransk kvinde, har allerede deltaget i sin tredje demonstration. Hun kom til Danmark i 1985 efter revolutionen i 1979.
Annonce
Indland

Børsen i København skal renoveres for millioner: Ødelægges langsomt indefra

Annonce

Ingen grund til panik: Priserne på brænde og træpiller rasler ned

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

P-piller var ved at slå Karen ihjel: Kvinder vælger i stigende grad andre former for prævention

Læge hives i retten for flere sexovergreb på patienter: - Jeg skulle bare sige det til 'Hr. Doktor', hvis det blev ubehageligt.

Kirkegård er blevet en turistattraktion: Gæsterne er ellevilde med den kreative juleudsmykning

Annonce